Afrika OnlyCanada Only

Oei…geldproblemen voor SeaWorld!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Ben Zwaan

Begin dit jaar maakte het park bekend de controversiële voorstellingen met orka's te gaan afbouwen, maar het heeft er alle schijn van dat die wijziging too little too late is gekomen. SeaWorld Entertainment heeft haar beleggers deze week noodgedwongen moeten mededelen dat de uitbetaling van het aandelendividend nog even op zich laat wachten. Het pretparkconcern zit financieel in zwaar weer.

Het is niet de eerste keer dat SeaWorld te maken krijgt met geldproblemen. Sterker nog – dit probleem ontwikkelt zich al jaren. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de documentaire Blackfish waarin misstanden rondom onder meer de opvang van orka's aan de kaak worden gesteld. SeaWorld maakte in maart 2016 bekend te stoppen met het fokken van orka's, maar vooralsnog leidt dat niet tot betere bezoekersaantallen.

Daarbij moet wél worden gezegd dat het toerisme in heel Orlando dit jaar een beetje stroef verloopt. Disney World en Universal Studios hebben ook te maken met minder gasten. We hoeven geen medelijden met ze te hebben: in 2015 ontving Orlando nog een recordaantal van 66 miljoen toeristen.


Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only