Canada Only

Officieel: Amerika accepteert AstraZeneca als geldig vaccin voor inkomende reizigers

Horseshoe Bend - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat heeft de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vrijdag laten weten. Ze accepteren alle vaccins die door de World Health Organization (WHO) zijn geautoriseerd.

Amerika maakte in september bekend haar grenzen voor onder meer Nederlandse reizigers weer te gaan openen. Dat gaat vooralsnog in early November gebeuren.

Reizigers moeten vanaf dat moment onder meer een vaccinatiebewijs én een negatieve test kunnen overleggen.

Vooral het bewijs zorgde voor nogal wat twijfels. Amerika meldde er namelijk niet bij welke vaccins hiervoor in aanmerking komen.

Aangenomen werd dat de vaccins van Pfizer en Moderna sowieso zouden worden goedgekeurd. Deze worden tenslotte ook in de Verenigde Staten gebruikt. AstraZeneca wordt dit niet, waardoor we niet zeker wisten of een vaccinatie met AstraZeneca ook tot toelating zou leiden.

Maar op vrijdag 8 oktober gaf het CDC het verlossende woord. Ook reizigers die zijn gevaccineerd met AstraZeneca zijn vanaf november weer welkom in The States.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Goedgekeurde vaccins

Het CDC geeft aangegeven te werken met alle door het WHO goedgekeurde vaccins. Dat zijn – naast Pfizer, Moderna en AstraZeneca – ook de vaccins van Janssen, Sinopharm en Sinovac.

Er gingen al langer geruchten dat het CDC deze lijst zou volgen. Een officiële bevestiging bleef echter uit. Tot nu.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Opheffing van het inreisverbod

Dan resteert ons nog één vraag: wanneer gaat de Verenigde Staten weer open?

In september bevestigde het land dat het in november weer toeristen gaat toelaten uit de Schengen-landen, waartoe ook Nederland behoort. Veel mensen hebben daar automatisch 1 november van gemaakt, maar die datum is nergens officieel genoemd.

Geruchten gaan dat 1 november vooralsnog wél de beoogde datum is, maar dat er bewust wordt gesproken over early November. Zo zou Amerika nog wat speling hebben, mochten er onverwachte vertragingen optreden.

Bron: Reuters

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]