Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Oh no! Cali’s Highway is DICHT na gigantische aardverschuiving…

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Door Boy Tijbosch

Slecht nieuws voor iedereen die dacht deze zomer de Pacific Coast Highway langs de Californische kust te rijden. Een enorme aardverschuiving heeft ertoe geleid dat een deel van de iconische road trip nu bedolven ligt onder een dikke laag puin. De route is daardoor deels en voor onbepaalde duur gesloten.

Het is niet de eerste keer dat Highway 1 door aardverschuivingen wordt getroffen. De route heeft het hele jaar al te maken met dergelijke problemen: het gevolg van een ongekend natte winter in Californië, waardoor de grond onstabiel is geworden. Deze verschuiving is wél de zwaarste. Volgens het Californische Ministerie van transport duurt het puin ruimen en herstellen van de weg minstens een half jaar, hoewel er geen exacte data gegeven worden.

WAT IS ER OPEN/GESLOTEN?

Door deze en andere aardverschuivingen zijn er momenteel meerdere delen van de weg gesloten. Alles rond Mud Creek, Paul's Slide en Ragged Point is gesloten, inclusief het Andrew Molera State Park – zo'n twintig mijl ten zuiden van Carmel en het Julia Pfeiffer Burns State Park.

Er is ook nog soort van goed nieuws. Het Pfeiffer Big Sur State Park – gesloten sinds februari – heeft haar deuren juist weer geopend. Hetzelfde geldt voor (delen van) het Garrapata State Park en Limekiln State Park, hoewel het laatste park alleen via een omweg door het binnenland bereikbaar is.