Afrika OnlyCanada Only

Oh yeah! Universal Orlando krijgt een chocoladefabriek…

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Ben Zwaan

…en die kun je binnenkort zelf bezoeken!

De Toothsome Chocolate Factory & Savory Fest Emporium is de imposante naam van een nieuw restaurant aan de CityWalk – een amusementscomplex tussen de twee themaparken van het Universal Orlando Resort. Deze chocofabriek is het directe resultaat van een samenwerking tussen de creatieve én culinaire teams van Universal en belooft een van de spectaculairste restaurants van heel Florida te worden.


Foto: Universal Orlando Resort

Het restaurant wordt allereerst compleet ingericht als een ouderwetse chocoladefabriek, inclusief torenhoge schoorstenen, tanks en antieke leidingen: een mix van koper en donker hout. Het menu biedt een enorm scala aan gerechten, bestaande uit pannenkoeken en quiches, steaks, vis- en pastagerechten, hamburgers, sandwiches, salades en méér.


Foto: Universal Orlando Resort

Écht indrukwekkend is de collectie milkshakes. Zo komt er een shake genaamd Chocolate X5 waarin chocolade, chocoladekoekjes én -ijs worden gecombineerd, werkt men aan milkshakes met taartsmaken als Red Velvet en Key Lime Pie en laat de toekomstige Bacon Brittle niets aan de verbeelding over. Voor de ijscoupes wordt er gewerkt met s'mores, marshmallows, crackers, brownies, karamel en nog véél meer.


Foto: Universal Orlando Resort


Een openingsdatum is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte!


NIEUW! HET AMERIKA ONLY MAGABOOK

Hij is eindelijk klaar én bestelbaar: het Amerika Only Magabook. Hét boek voor echte VS-liefhebbers: 120 kleurrijke pagina's en volledig reclamevrij.