Canada Only

We sliepen in een van Amerika’s oudste hotels. Dit vonden we ervan!

Anneloes Keunen
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het gaat om Old Sturbridge Inn & Reeder Family Lodges. Deze bijzondere herbe vlakbij Boston, Massachusetts is gevestigd in een pand uit 1789.

Over het verkeer in steden als Los Angeles en New York City is veel geschreven. Maar – eh. Wist je dat het in en om Boston ook behóórlijk lastig kan zijn om überhaupt vooruit te komen?

Niet alleen staat het verkeer hier bij tijd en wijle stevig vast; het wegennet bestaat ook nog eens uit een boven- én ondergronds deel. Je GPS weet daarom soms niet waar je nu precies rijdt. En dat maakt de weg vinden er niet bepaald makkelijker op…

Om een lang verhaal kort te maken: wij kwamen hierdoor veel later bij Old Sturbridge Inn & Reeder Family Lodges aan dan de zestig minuten die we daarvoor hadden uitgetrokken. 

Gratis tip van ons: vermijd de snelwegen rondom Boston als het kan. Dat kan sneller zijn – en bovendien zijn de binnenwegen van Massachusetts vaak stukken mooier.

Wat is de Old Sturbridge Inn & Reeder Family Lodges?

Goed – over naar het hotel.

Old Sturbridge Inn & Reeder Family Lodges is een accommodatie in de sfeer van het koloniale New England uit de achttiende eeuw, maar met alle faciliteiten van nu. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Sturbridge
Anneloes Keunen

Tof, toch? Vonden wij ook.

Old Sturbridge Village

De accommodatie is overigens niet los te zien van de attractie die praktisch naast de deur ligt: Old Sturbridge Village. Dit is een openluchtmuseum waar men een volledig koloniaal dorp heeft nagebootst. 

Erg leuk om te bezoeken en ideaal om te combineren met een verblijf in dit hotel.

🇺🇸 Lees ook Terug naar het Amerika van 1830: het kan in Old Sturbridge Village

Sturbridge
Anneloes Keunen

Hoe ziet een overnachting eruit?

Old Sturbridge Inn & Reeder Family Lodges beschikt over een aantal motel-ish kamers, maar voor de beste ervaring slaap je in het pand waar wij ook verbleven: het Oliver Wight House.

Het Oliver Wight House is namelijk het oudste deel van deze verblijfplaats. Het gebouw stamt uit 1789 en staat daarmee in Amerika’s National Register of Historic Places.

En dat het pand oud is, is te zien én te merken. Na een zeer vriendelijke ontvangst (dat blijft toch altijd een van de pluspunten van een reis naar The States) in de kleine receptie trokken we de piepende deur van het Oliver Wight House open om vervolgens de krakende hal van het gebouw te betreden. 

Een bijzonderheid in een land waarvan de geschiedenis nog helemaal niet zo oud is – en bovendien een compleet andere ervaring dan een verblijf in een Best Western of iets dergelijks.

Kamers

De kamers bleken hier een voortborduursel op te zijn. Wij sliepen in kamer twee en dat was, zoals verwacht, geen hypermoderne, maar wel een uiterst knusse ruimte. Zo’n kamer die niet zou misstaan op de gemiddelde ansichtkaart, zeg maar. Daar zorgden het antieke bed, de open haard en de aanwezige schommelstoel wel voor.

De badkamer bleek wel hedendaags te zijn: gewóón schoon en netjes. Onze kamer had daarnaast een televisie, een kachel en een witte ventilator die een behoorlijk contrast vormde met de rest van het interieur. 

Geluid

Waar je overigens wél een beetje rekening mee moet houden, is dat het Oliver Wight House gehorig kan zijn. Geluidsisolatie bestond in 1789 tenslotte nog niet.

We vermoeden dat het om die reden niet mogelijk is om hier met kinderen jonger dan twaalf jaar te verblijven. Die zijn wel gewoon welkom in een van de lodges.

Sturbridge
Anneloes Keunen

Waar vind ik Old Sturbridge Inn & Reeder Family Lodges?

Wij vinden een nachtje in Old Sturbridge Inn & Reeder Family Lodges een aanrader voor iedereen met plannen om naar dit deel van Massachusetts te gaan. Het is, zeker als het verkeer meezit, een prima uitvalsbasis om Boston te verkennen en het ligt op loopafstand van een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de staat: Old Sturbridge Village.

We adviseren je daarbij wel om hier in de herfst naartoe te gaan. Massachusetts, maar ook de rest van de regio New England, staan dan namelijk bol van de felle en frivole herfstkleuren.

Het adres van de accommodatie is 369 Main Street in Sturbridge, Massachusetts. Check de officiële website van het hotel voor up-to-date prijzen.

Dit artikel wordt je aangeboden door het MetroWest Boston Visitors Bureau.