Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Terug naar het Amerika van 1830: het kan in Old Sturbridge Village

new england
Massachusetts Office of Tourism
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Old Sturbridge Village is een soort openluchtmuseum in de buurt van Boston, Massachusetts. Het plattelandsleven van het New England uit de negentiende eeuw is hier tot in de puntjes nagebootst. Erg gaaf!

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat Boston een vrij grote stad is. In de directe omgeving van deze metropool stikt het echter van de kleine, gezellige dorpjes die een behóórlijk contrast vormen met Boston.

Een van die plaatsjes is Sturbridge: thuis voor het grootste openluchtmuseum van New England en een van de bekendste attracties van de streek. Wij bezochten het Old Sturbridge Village en hadden daar géén spijt van.

🇺🇸 Lees ook Een local favorite: de Tougas Family Farm vlakbij Boston

new england
Massachusetts Office of Tourism

Wat is Old Sturbridge Village in New England?

Old Sturbridge Village is een openluchtmuseum waar het leven op het Amerikaanse platteland van  de jaren 1790 tot de jaren 1830 is nagebootst.

Dat hebben ze hier gedaan door allerlei panden uit Massachusetts, maar ook uit de omringende staten hierheen te halen. Een oud bankgebouw uit Connecticut, bijvoorbeeld. Of een winkel van weleer uit Vermont.

Daarmee is een dorp gecreëerd waarin je tijdelijk het gevoel krijgt terug te gaan in de tijd. Leuk voor toeristen en in Massachusetts erg populair voor field trips.

new england

Wat kan ik hier doen?

Vrijwel alle boerderijen, molens en huizen die je hier vindt, zijn te bezoeken. In veel van dit soort gebouwen lopen medewerkers in kostuum rond die je van alles kunnen vertellen over het pand in kwestie. Het Old Sturbridge Village telt in totaal bijna zestig van dit soort bezienswaardigheden.

Onze favorieten? De plaatselijke Shoe Shop, het restaurant Bullard Tavern, de vrij forse boerderij Freeman Farmhouse én de prachtige Covered Bridge die hier een beetje tussenin ligt.

Evenementen

Old Sturbridge Village is normaal gesproken grofweg van 09:00 tot 17:00 open. Tijdens speciale evenementen worden deze openingstijden echter verlengd. 

Wij bezochten het museum tijdens Phantom by Firelight: een Halloween-event waarbij het park fraai wordt verlicht en veel gebouwen een spooky thema krijgen. Zo liet men in de Freeman Farmhouse zien hoe een wake er vroeger uitzag én konden we – echt waar – genieten van een workshop grafkisten maken.

The Village start eind november ook met haar kerstprogramma. Zijn we niet geweest, maar afgaande op de foto’s ziet ook dat er bijzonder tof uit.

Accommodatie

Mocht je na je bezoek aan Old Sturbridge Village niet genoeg krijgen van het sfeertje van weleer: je kunt er ook blijven slapen. De Old Sturbridge Inn & Reeder Family Lodges ligt praktisch naast het park en heeft eenzelfde uitstraling. Aanrader!

new england
Massachusetts Office of Tourism

Hoe kom ik bij Old Sturbridge Village in New England?

Het adres van Old Sturbridge Village is 1 Old Sturbridge Village Road in Sturbridge, Massachusetts. Dat is ongeveer een uurtje rijden vanuit Boston.

Je vindt de Old Sturbridge Inn & Reeder Family Lodges op vijf minuutjes van het park. Het adres: 369 Main Street in Sturbridge, Massachusetts.

Dit artikel wordt je aangeboden door het MetroWest Boston Visitors Bureau.