Canada Only

Dit is Old Trail Town in Cody, Wyoming: een throwback naar het Amerika van de goudzoekers

Wyoming Office of Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het openluchtmuseum Old Trail Town in Cody, in de buurt van Yellowstone National Park, huisvest verschillende cabines, postkantoren en scholen uit een ver, ver verleden. Absoluut de moeite waard!

Veel mensen denken dat de term Wilde Westen verwijst naar het Zuidwesten van The States. Maar de streek waar het er pas écht woest aan toeging, noemen wij The Great American West: een regio bestaande uit de staten Idaho, Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming.

De laatstgenoemde staat heeft ook anno nu een cowboy-ish sfeertje over zich heen hangen. Cody, Wyoming draagt daar ruim aan bij. De stad was in het verleden het toneel voor allerlei Wild West-taferelen, van goudzoekers tot shoot-outs, en werd gesticht door Buffalo Bill.

Lees ook Terug naar het Wilde Westen? Bezoek Cody, Wyoming!

Old Trail Town Cody
Wyoming Office of Tourism

Wat is de Old Trail Town in Cody?

Het Cody van nu ziet er vanzelfsprekend anders uit dan de variant uit het Wilde Westen – en dat is maar goed ook. 

Desondanks vond een ondernemer genaamd Bob Edgar dat het verleden ook niet helemáál verloren mocht gaan. Hij liet daarop panden uit verschillende delen van Wyoming naar Cody komen, zodat bezoekers konden zien hoe het stadje er ooit bijstond.

De acties van Edgar leidden uiteindelijk tot Old Town Trail: een openluchtmuseum voor iedereen met interesse in Wyomings bijzondere verleden.

Old Trail Town Cody
Wyoming Office of Tourism

Wat kan ik er zien?

Onder de verplaatste panden bevinden zich nogal wat cabines die ooit woningen van pioniers waren. 

Curley’s Cabin uit 1895 bijvoorbeeld: in het verleden de woning van een scout tijdens de Custer Expedition. Of The Morrison Cabin uit 1884: het voormalige eigendom van Luther en Lucy Morrison. Dit echtpaar was verantwoordelijk voor de eerste schapen in Central Wyoming.

Andere, interessante gebouwen zijn de Taggart Carpenter Shop uit Cowley, het schoolgebouw met de ietwat macabere naam The Coffin School en de Bonanza Post Office uit 1885.

Naast dit soort panden vind je hier ook monumenten voor verschillende pioniers uit Amerika’s verleden, waaronder enkelen die meededen aan de beroemde Lewis and Clarke Expedition. Sommigen zijn hier ook begraven, zoals Jeremiah ‘Liver Eatin’ Johnston (lekkere bijnaam, niet?) en Jack Stilwell: een goede kennis van Buffalo Bill zelf. 

Old Trail Town Cody
Wyoming Office of Tourism

Waar vind ik de Old Trail Town in Cody?

De Old Trail Town is een toffe bezienswaardigheden voor iedereen met plannen om Cody en Yellowstone National Park te bezoeken. Het adres is 1831 Demaris Drive in Cody, Wyoming.

Let er wel op dat de Old Trail Town niet altijd open is. Check daarom altijd de officiële website voor up-to-date openingstijden.

Dit artikel wordt je aangeboden door Cody Yellowstone.