Canada Only

Onderzoek: Dit zijn Amerika’s populairste fastfood joints

Chipotle - Mike Mozart
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Market Force Information deed een groot consumentenonderzoek naar de favoriete restaurants van fastfood minded Amerika. Dit zijn de resultaten.

Benieuwd welke Quick Service Restaurants – een wat luxe term voor fastfood – nu Amerika’s favorieten zijn? Market Force Information ook. Ze toetsten daarom bijna alle fastfood-restaurants op basis van de algemene tevredenheid én de waarschijnlijkheid om het restaurant in kwestie aan te bevelen. Dat deden ze in vijf verschillende categorieën: hamburgers, sandwiches, Mexicaans, pizza en kip.

Hamburgers

Waar je de beste burgers vindt, is geen verrassing. Volgens Market Force Information gaat die eer naar In-N-Out Burger. De restaurantketen, die alleen is te vinden in het Amerikaanse westen, is al jaren een publieksfavoriet en was tijdens eerdere onderzoeken ook al de beste.


Sandwiches

De uitslag voor Amerika’s beste sandwich shop is een stuk verrassender. Deze prijs gaat namelijk naar Wawa – een convenience a.k.a. tankstation. Misschien iets om te proberen tijdens je volgende Amerika-trip?


Chipotle - Mike Mozart
Foto: Mike Mozart

Mexicaans

Voor het snelste en beste Mexicaanse eten moet je volgens Market Force Information bij Chipotle zijn. Dit ondanks het feit dat de keten in het verleden óók werd verkozen tot beste restaurant voor na het stappen. De burrito’s stijgen volgens de Amerikanen mijlenver boven die van onder meer Taco Bell uit.


Pizza

Nóg een merk dat je waarschijnlijk niet een-twee-drie herkent, is Pizza Ranch. Dit is volgens het onderzoek de beste plek voor een snelle pizza – beter dan bijvoorbeeld Domino’s en Pizza Hut. De organisatie is momenteel gevestigd in dertien staten.


Kip

Geen verrassende winnaar in deze categorie. Chick-Fil-A is hier de beste – en dat is al de vierde keer op rij. Kentucky Fried Chicken? Die haalde de top tien niet eens.