Afrika OnlyCanada Only

Onderzoek: dit zijn de beste supermarkten van Amerika

Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Publix is de beste supermarkt van Amerika. En dat zeggen wij niet. Dat blijkt uit een enquête van Market Force Information.

Deze organisatie vroeg bijna 13.000 Amerikanen om een beoordeling van hun favoriete ketens. Daarbij moest men letten op algemene service, snel afrekenen, voorraden hygiëne, de prijs-kwaliteitverhouding en meer.

Publix, vooral bekend van haar filialen in de staat Florida, scoorde daarin het hoogst – met name op het snelle afrekenen, de voorraden en de hygiëne in de supermarkt.

Op een tweede plaats: Wegmans. Iets minder bekend bij Amerika-reizgers, maar geroemd vanwege haar grote aanbod specialiteiten.

De beste prijs-kwaliteitverhouding vind je volgens Amerikanen bij de USA-versie van de Aldi.

Naar Amerika? Check Skyscanner voor voordelige vluchten, Trivago voor hoteldeals en GetYourGuide wanneer je iets gaafs wilt doen.

Unsplash

Dit vinden wij de leukste supermarkt in Amerika

Kijk – wij zijn natuurlijk geen Amerikanen. En dus kijken we ook heel anders naar Amerikaanse supermarkten. Dit zijn, wat ons betreft, drie ketens die je niet mag missen tijdens je reis door de Verenigde Staten.

Publix

Om te beginnen zijn ook wij fan van Publix. Dat komt vooral door de Pub Subs: belegde sandwiches die, naar onze mening, minstens zo goed zijn als die van een gemiddeld restaurant. Vooral de Fried Chicken Sub is écht een aanrader.

Niet overslaan wanneer je in Florida (daar vind je de meeste filialen) bent!

Target

Target is veel meer dan alleen een supermarkt. Noem het en de gigantische winkels verkopen het: van autobanden tot Nederlandse tulpen. Zeker even stoppen als je het karakteristieke, rode logo ziet.

Walmart

De Walmart is voor Amerikanen misschien een manier om voordelig taarten in te slaan, maar wij vinden het een attractie op zich. We kunnen ons bijvoorbeeld uren vermaken in de enorme gangpaden. Niet overslaan tijdens je trip door The States!

Kortingscode! Huurauto nodig? Boek bij Alamo, gebruik de exclusieve kortingscode ‘AlamoOnly5‘ en ontvang 5% korting op het eindbedrag.

Supermarkt Amerika
Unsplash

Dit zijn volgens het onderzoek de beste supermarkt in Amerika

De complete lijst beste supermarkten van Amerika ziet er volgens het onderzoek van Market Force Information als volgt uit:

 1. Publix
 2. Wegmans
 3. Trader Joe’s
 4. H-E-B
 5. Aldi
 6. Harris Teeter
 7. Hy-Vee Food Stores
 8. Costco
 9. WinCo Foods
 10. Whole Foods Market
 11. Fry’s
 12. Kroger
 13. Target
 14. Winn-Dixie Stores
 15. Shoprite
 16. Food Lion
 17. Albertsons
 18. Meijer
 19. Sam’s Club
 20. Giant For Stores
 21. Safeway
 22. Stop & Shop
 23. Walmart

Bron: Forbes

Amerika-fan? Check onze SpaarShirts en vink de door jou bezochte staten af!