Canada Only

Onderzoek: Publix en Wegmans zijn Amerika’s populairste supermarkten

Walmart
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Door Ben Zwaan

Welke Amerikaanse supermarkten zijn het meest populair bij de Amerikanen zelf? Het onderzoeksbureau Market Force zocht het uit door bijna 13.000 shoppers naar hun mening te vragen. Daar kwamen twee winnaars uit: Publix en Wegmans delen de eerste plek als het gaat om Amerika’s meest geliefde plek om boodschappen te doen.

Trader Joe’s staat op een tweede plaats. De keten H-E-B maakt de top drie compleet. Het is het tweede opeenvolgende jaar dat Wegmans in deze jaarlijkse studie de bovenste plaats behaalt. In 2016 stootte de uit New York afkomstige supermarkt Trader Joe’s van de eerste plaats. Publix staat voor het eerst op nummer één: de laatste vier jaar moest de winkel telkens genoegen nemen met een tweede plek.

Naast deze uitverkiezing is er meer goed nieuws voor Publix: het zakenblad Fortune riep het bedrijf uit tot een van de honderd beste organisaties om voor te werken. Publix heeft momenteel ruim 1.100 vestigingen in Alabama, Florida, Georgia, Tennessee, Virginia en de Carolina’s. Wegmans moet het vooralsnog doen met 92 filialen in het oosten van The States.

DE LIJST

1.    Publix Supermarkets
2.    Wegmans
3.    Trader Joe’s Market
4.    H-E-B
5.    ALDI
6.    Harris Teeter
7.    Hy-Vee Food Shoes
8.    Costco
9.    WinCo Foods
10.    Whole Foods Market
11.    Fry’s
12.    Kroger
13.    Target
14.    Winn-Dixie Stores
15.    ShopRite
16.    Food Lion
17.    Albertsons
18.    Meijer
19.    Sam’s Club
20.    Giant Food Stores
21.    Safeway
22.    Stop & Shop
23.    Walmart

Walmart
Foto: Mike Mozart