Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Only Amerika: opvallend Amerikaans nieuws, week 17

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘Dat kan ook alleen maar in de Verenigde Staten.’ Amerika Only behandelt iedere zondag opvallend Amerikaans nieuws in de rubriek Only Amerika. Week zeventien!

Keuze voor toilet

Mannen gebruiken het herentoilet. Vrouwen doen hun ding op het daarvoor bestemde gedeelte. Maar wat als je niet precies weet waarmee je te maken hebt? Ally Roblado, éérst man – nu vrouw, dient een klacht in tegen een groenteboer uit Idaho. De twijfel sloeg bij laatstgenoemde toe, waardoor de teler Roblado maar gewoon de winkel uit bonjourde. Zo kan het ook.

Verleidelijke aanbiedingen

Hartstikke leuk. De Lancaster County Adult Detention – een gevangenis in Nebraska – biedt mensen de mogelijkheid om te komen overnachten in een cel. Da’s een test, voor de gevangenis daadwerkelijk operationeel wordt. Eén heikel punt: de instantie vraagt er geld voor. Dertig dollar. Dat is dus duurder dan sommige hotels in Las Vegas. What’s next – het draaien van een extra wasdienst voor vijftig?

24/7 Delivery

Het bezorgen van eten is in de Verenigde Staten iets minder gebruikelijk dan hier in Nederland. Mondjesmaat komt het echter wél voor. In New York City werd onlangs een heel ander soort bezorgdienst opgerold. Coke Home Delivery Service. Cocaïne aan huis, wanneer u maar wilt. De oprichters van deze uitbreiding bleken bendeleden te zijn. Hen hangt nu een gevangenisstraf van twintig jaar boven het hoofd. Moderne technologie – alles is mogelijk.

Stay tuned voor meer Only Amerika-nieuws!