Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Only Amerika: opvallend Amerikaans nieuws, week 18

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘Dat kan ook alleen maar in de Verenigde Staten!’ Amerika Only behandelt iedere zondag opvallend nieuws uit The States in de rubriek Only Amerika. Week 18!

Inbreken voor gevorderden

Meet Jason Vickery, 23 jaar. Aangeklaagd voor diefstal en drugsbezit. Hij pleegde onlangs een inbraak in een huis in St. Augustine, Florida. Waar hij op uit was is echter volstrekt onduidelijk. Vickery vond halverwege een bestuurbare helikopter en is daar mee gaan spelen. Vervolgens at hij een salade die hij zelf had meegebracht. Vickery nam de benen toen hij stemmen hoorde, maar oom sheriff wachtte hem met op.
Bron

My Last Rifle

Tragisch nieuws. In de staat Kentucky heeft een jongen van vijf jaar oud zijn drie jaar jongere zusje vermoord. Per ongeluk en met zijn eigen pistool. De ouders van de kleuter deden hun kroost namelijk eerder het geweer – met als opdruk my first rifle – cadeau. Naar verluidt wist de moeder, die ten tijden van het noodlottige incident thuis was, niet dat er nog een kogel in zat.
Bron

Toegang geweigerd

De negentienjarige Doyle had zich zijn trip naar Puerto Rico anders voorgesteld. Voor zijn vliegtuig überhaupt was opgestegen, had de piloot van JetBlue de jongen al buiten gezet. Reden? Doyle herhaalde zo’n honderd keer het woord ‘bom’, aanvankelijk zonder reden. Later bleek hij te lijden aan het Gilles de la Tourette-syndroom, hetgeen ook stond in zijn medisch dossier. Jet Blue heeft hem inmiddels een gratis retourticket aangeboden.
Bron

Verzameldrift

Hoe of waarom de politie op deze vreemde verzameling stuitte, is niet bekend. De lokale sheriffs keken echter vreemd op toen ze in een huis in Watertown, Connecticut zo’n 200 tot 300 flessen aantroffen, rijkelijk gevuld met menselijke urine. De naam van de man met hoge nood is niet bekend. Hij wordt hoogst waarschijnlijk niet vervolgd – van een strafbaar feit is geen sprake.
Bron

Stay tuned voor meer opvallend Amerikaans nieuws!