Canada Only

Only Amerika: opvallend Amerikaans nieuws, week 2

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In 2014 pakken we een rubriek op die we enigszins hebben laten liggen: Only Amerika. Opvallende nieuwsfeiten die alléén maar in de VS lijken voor te komen. Week 2!

door Boy Tijbosch
 

GEBREK AAN BABYSITTER

Als alleenstaande, hardwerkende vrouw heb je behoefte aan kinderopvang. Maar wat als je dit jezelf niet kunt veroorloven? Dan neem je jouw kroost toch mee naar je werk? Ook als je het nobele ambt van overvaller bekleedt. Een vrouw uit Ocala, Florida liet haar kinderen wachten in de vluchtauto, terwijl ze zelf 'at gunpoint' een kassa leegroofde. Zónder succes – de vrouw zit vast.

GOEDKOOP SCOREN

Wil je graag studeren, maar kun je dat helemaal niet? Een man uit Boston heeft dé oplossing: je betaalt een ander om namens jouw een Harvard-diploma in de wacht te slepen. Ja, er is daadwerkelijk een wat lakse aspirant-student die 40,000 dollar per jaar uitlooft voor degene die namens hem alle lessen bijwoont en de tentamens aflegt. Snel verdiend. Het diploma gaat wel aan je neus voorbij, maar ach. Wat heb je daar nou aan?

KNUFFELKONING

Niet mogen afstuderen omdat je een docent knuffelt. Onrealistisch? Het overkwam de 17-jaar oude Sam McNair van Duluth High School. Hij werd schuldig bevonden aan 'sexual harrassment' vanwege een innige omhelzing met zijn juf. Graduation Day laat zodoende nog één jaar op zich wachten.

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!