Afrika OnlyCanada Only

Only Amerika: opvallend Amerikaans nieuws, week 23

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘Dat kan ook alleen maar in de Verenigde Staten!’. Amerika Only behandelt iedere zondag opvallend nieuws uit The States in de rubriek Only Amerika. Week 23!

Agentje pesten

De omgang met oom agent wordt nu nóg strenger. De senaat van New York heeft woensdag een voorstel gedaan tot verzwaring van de sancties die staan op het lastig vallen van agenten. Daaronder vallen ook het onnodig alarmeren en het ‘vervelen’ van de sterke arm. Doe je ’t toch? Vier jaar de nor in. Hopla!

Gimme Back Ribs

‘Ik doe ze onder m’n shirt en niemand die het ziet’. De gedachte van een hongerige man die op het onnozele idee kwam spare-ribs te jatten uit een Texaans restaurant. De eigenaar van de tent ontdekte dat de onwelkome gast meer ribben had dan normaal en zette de achtervolging in, leidend tot bedreigingen van de dief. De zoveelste overtreding van deze bij de politie bekende man. Maar de straf lijkt wat overdreven: vijftig jaar. Over dure spare-ribs gesproken.

Wetenschappelijk verantwoord

Science Only. Een team professoren van de University of Minnesota heeft de mogelijkheid ontwikkeld om een helikopter te besturen met je gedachten. Een zogenaamde Brain Computer Interface detecteert activiteit in de hersenen en interpreteert dit als een bepaald signaal. Zodoende zoeft het ding door de lucht. Onzin? See for yourself.

Volg ons op Facebook voor meer opvallend Amerikaans nieuws!