Canada Only

Only Amerika: opvallend Amerikaans nieuws, week 24

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘Dat kan ook alleen maar in de Verenigde Staten!’. Amerika Only behandelt iedere zondag opvallend nieuws uit The States in de rubriek Only Amerika. Week 24!

Bob jij?

Het is één ding om een kind te laten rijden. Het is een tweede ding om een kind van tien jaar oud te laten rijden. En het is een zoveelste ding om dit kind te laten rijden omdat je zelf te veel hebt gedronken. De 54-jarige Brenda Byrd liet haar kleinkind de wagen te besturen omdat zij en haar vriendin te diep in het glaasje hadden gekeken. Beide vrouwen zijn aangeklaagd voor het bijdragen aan crimineel gedrag van een minderjarige.

Gimme Back Ribs

‘Ik doe ze onder m’n shirt en niemand die het ziet.’ De gedachte van een hongerige man die op het onnozele idee kwam spare-ribs te jatten uit een Texaans restaurant. De eigenaar van de tent ontdekte dat de onwelkome gast met méér ribben de deur uitging en zette de achtervolging in, leidend tot bedreigingen van de dief. De zoveelste overtreding van deze bij de politie bekende kerel, zo bleek. Straf? Vijftig jaar. Over dure ribs gesproken.

Soja-shot

In coma raken door een overdosis. ’t Is niet gewenst, maar het gebeurt wel vaker. Maar de manier waarop varieert. Zo belandde een negentienjarige man uit Virginia in het ziekenhuis doordat hij een halve fles sojasaus achterover had getikt. Maar dát is dom – en zout! Na drie dagen in coma te hebben gelegen is de jongen op natuurlijke wijze weer bijgekomen. Hij claimt te zijn opgejut door vrienden.