Canada Only

Only Amerika: opvallend Amerikaans nieuws, week 26

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘Dat kan ook alleen maar in de Verenigde Staten!’. Amerika Only behandelt iedere zondag opvallend nieuws uit The States in de rubriek Only Amerika. Week 26!

door Boy Tijbosch

Alles voor de fans

Honkbalteams in Amerika delen niet zelden shirts of petjes uit aan gelukkige fans. Maar de LeHigh Valley Iron Pigs – wat een naam ook – hebben iets anders voor de supporter in petto. Wie het beste zijn of haar ideale begravenis omschrijft, wint… een doodskist. Inclusief diensten van de begrafenisondernemer, ceremonie, etcetera. Unieke prijs!

Out of paper

't Zal je maar gebeuren. Een vlucht van tien uur zónder WC-papier. Personeel van United Airlines vergat de rollen op te hangen voor een vlucht van Londen naar San Francisco. Daar kwam men pas achter toen het toestel al lang en breed vertrokken was. Cocktailservetten boden uiteindelijk de oplossing.

Vergissing

Duur foutje van oom agent in Altoona, Pennsylvania. Hoewel – als een verdachte een geweer trekt, dan mag je hem volgens de wet neerschieten. Zo geschiedde, hoewel achteraf bleek dat de aspirant-crimineel géén wapen op zak had. Hij trok – om wat voor redenen dan ook – een zwarte onderbroek uit zijn zak. De politie zag 'm aan voor een pistool en schoot direct.