Canada Only

Only Amerika: opvallend Amerikaans nieuws, week 3

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘Dat kan ook alléén maar in de Verenigde Staten!’. Amerika Only behandelt iedere woensdag opvallend nieuws uit The States in de rubriek Only Amerika. Week 3!

door Boy Tijbosch

FATAAL SMS’JE

Weinig leuk nieuws om mee te beginnen. Een 43-jaar oude vader overleefde zijn bezoek aan ‘n bioscoop in Florida niet. Een voormalig agent van 71 schoot hem tijdens de film dood nadat hij zich had geërgerd aan het SMS-gedrag van eerstgenoemde. Later bleek dat de vader bezig was zijn dochter een bericht te sturen. Over zinloos gesproken…

TEMPERATUUR VERSUS GEVANGENE: 1-0

Ontsnappen uit een gevangenis blijkt niet onmogelijk. Robert Vick slaagde erin zijn cel ongezien te verlaten. Tot verbazing van vriend en vijand stond hij een paar dagen laten gewoon weer op het politiebureau. Reden: hij had het koud en verlangde vurig terug naar de warme nor. ‘t Was dan ook wel -20 graden Celsius in Kentucky, waar Vick zijn Shawshank Redemption-move uitvoerde.

WE GOT HIM!

Schokkend bericht van jager Rick Dyer! De Amerikaan is er, na een speurtocht van jaren, in geslaagd om Bigfoot (a.k.a. De Verschrikkelijke Sneeuwman) te doden. De bijbehorende foto schept immers een duidelijk beeld van zijn heldendaad. Of niet? De onthulling werd maar weinig opgepikt door media. Tenslotte claimde Dyer in 2008 óók al dat hij Bigfoot had gevangen, en ook tóen was er beeld. Destijds ging het om een kostuum, gevuld met gehakt. We zijn benieuwd wat dit keer de stuffing is.