Canada Only

Only Amerika: opvallend Amerikaans nieuws, week 4

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘Dat kan ook alléén maar in de Verenigde Staten!’. Amerika Only behandelt iedere woensdag opvallend nieuws uit The States in de rubriek Only Amerika. Week 4!

door Boy Tijbosch

JACHTSEIZOEN GEOPEND

Moeders die kinderen in extreme weersomstandigheden achterlaten in de auto: het zijn niet de slimste figuren. De parmantige vrouw hierboven liet haar kroost achter in een ijskoud voertuig. Zo kon ze zélf immers jagen op everzwijnen. Gelukkig beschikte haar 9-jarige zoon niet over moeders IQ. Hij belde de politie en redde zo zijn jongere zusje van onderkoeling. Een uur later verscheen de vrouw zelf ten tonele, compleet in camouflagekledij. Ze had zomaar besloten enkele varkens af te schieten omdat ze deze zag als bedreiging voor haar nakomelingen. De politie zag maar één gevaar voor de kinderen en rekende de vrouw in.

SOAP ON THE BEACH

Opeens waren ze er niet meer: twaalf potten handzeep, normaal toch goed verborgen in het ziekenhuis van Altoona, Pennsylvania. Daar moest iemand van het personeel achterzitten. En inderdaad: een 51-jarige collega bleek de mysterieuze verdwijning op zijn geweten te hebben. Reden? Hij maakte er thuis smakelijke cocktails van. Het ziekenhuis eist de tachtig dollar straatwaarde van de potten terug. De man zélf mag wegblijven.

ULTIEME VOORBEREIDING

‘Heb je Call Of Duty?’. De toch normale vraag die een medewerker van de GameStop in Nashville telefonisch ontving. En toen bleek dat het spel nog in de schappen lag, verklaarde de tevreden klant dat hij het spel zo snel mogelijk kwam halen. Een uur later stond hij voor de deur. Bewapend, met bivakmuts. Hij nam zijn vooraf gereserveerde product mee, evenals een XBox One en zeshonderd dollar. Goed werk vereist een goede voorbereiding.