Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Only Amerika: opvallend Amerikaans nieuws, week 6

Vlag
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘Dat kan ook alléén maar in de Verenigde Staten!’. Amerika Only behandelt iedere week opvallend nieuws uit The States in de rubriek Only Amerika. Week 6!

door Boy Tijbosch

CHINESE VARKENS

Valse 911-melding in China. Het plaatsje China in Maine, welteverstaan. Na meerdere meldingen van huiselijk geweld te hebben ontvangen, is de sterke arm gaan kijken waar de ophef vandaan kwam. Resultaat: een buurvrouw bleek in het bezit te zijn van een uitzonderlijk vrolijk varken. En blijkbaar vertoonde zijn ge-oink gelijkenissen met de geluiden van een geslagen echtgenote. Bizar.

FOOITJE

Werknemer in Amerikaanse restaurants krijgen vaak géén loon. Dat maakt ze volledig afhankelijk van de fooi die ze na afloop op tafel vinden. In het geval van drie serveersters uit Illinois bedroeg hun tip een luttele 5000 dollar. Nobel: ze hebben geprobeerd het terug te geven, maar de gever wilde er niets van weten. ‘Een gift van God’, noemde ze de fooi. Gulle man, die God.

ZWAARDSLIKKEN

Sommige kinderen willen uit. Anderen zeuren om een iPhone. Maar Haley Hall? Die wil alleen maar een zwaard van 45 centimeter naar binnen werken. De 15-jarige puber uit Atlanta, Georgia is sinds kort ‘s werelds jongste ‘sword swallower’ ter wereld. Da’s ook wat waard.