Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Op dit Amerikaanse strand kun je een hond huren voor als je eenzaam bent

Vlag - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Dat de Amerikaanse stranden prachtig en uiteenlopend zijn, hoeven we je vast niet te vertellen. Het zijn wél bestemmingen die je in principe in gezelschap bezoekt. Soloreizigers vind je vaker in steden of natuurparken – ze laten de kusten links liggen. In Maui, Hawaii vermoeden ze dat eenzaamheid een belangrijke reden is voor het vermijden van het strand. Daarom komen ze met een op z’n zachtst gezegd opmerkelijke actie: voorkom eenzaamheid op het strand en huur een hond.

Het programma Beach Buddies is bedoeld voor zowel reizigers als bewoners van Maui. Het werkt als volgt: je pikt een Golden Retriever, Labradoodle of een ander ras op bij een vooraf aangegeven locatie, wandel de hele dag met hem of haar over strand en levert hem aan het einde van de dag weer in. Jij niet alleen – en de hond heeft zijn poten kunnen strekken.

Toch heeft Beach Buddies nog een ander, niet te versmaden doel. De honden die in aanmerkingen komen voor een fikse strandwandeling, zijn namelijk afgestaan ter adoptie. Het is de bedoeling dat ze op deze manier leren te socialiseren en beter worden in de omgang met mensen. Bevalt jouw hond goed? Dan kun je er dus direct voor kiezen om ‘m mee naar huis te nemen. Wij vinden het in ieder geval een goed idee, hoewel we een wandeling bij Zandvoort aan Zee niet per se zo’n viervoeter nodig hebben.


NIEUW! WINTEREDITIE AMERIKA ONLY MAGABOOK

Hét boek voor Amerika-fans met speciale aandacht voor je favoriete, Amerikaanse bestemmingen tijdens de winter. Verkrijgbaar met drie verschillende covers!