Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Op DIT punt ben je in 4 staten tegelijk: Arizona, Colorado, New Mexico en Utah

Coyote Buttes, Arizona
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wij hebben het Drielandenpunt in Vaals, de Amerikanen hebben het Four Corners Monument in Arizona, Colorado, New Mexico en Utah.

Jarenlang is er gesteggeld over waar de staten nu precies begonnen en ophielden. Maar in 1912 wisten Arizona, Colorado, New Mexico en Utah eindelijk een compromis te sluiten over de territoriale afbakening, waarna de grenzen getekend konden worden.

Die lijnen komen allemaal bijeen op een vrij verlaten plek in het Colorado Plateau en vlakbij Monument Valley en Canyon De Chelly National Monument.

[themify_layout_part id=”30361″]

Bezoeken

Het Four Corners Monument is inmiddels een toeristische trekpleister en een leuke bestemming om te bezoeken als je toch in de buurt bent. Het bijbehorende Four Corners Monument Visitor Center is elke dag geopend. Je vindt hier verschillende demonstraties rondom de Navajo-cultuur, net als kraampjes met handgemaakt juwelen. En natúúrlijk kun je niet vertrekken zonder de welbekende foto, waarin je in vier staten tegelijk bent, te maken.

[themify_layout_part id=”30615″]

Locatie en kosten

Dat in de buurt zijn – dat is eigenlijk best een probleem. Het Four Corners Monument ligt eigenlijk een beetje in the middle nowhere. De dichtstbijzijnde stad is Cortez, Colorado. En zelfs de rit daar naartoe duurt drie kwartier.

Wie ook in de buurt wil overnachten, kan het beste zoeken naar een camping. Toch liever een hotel? Kijk dan naar accommodaties in de plaatsen Kayenta, Tuba City, Winslow en Flagstaff.

De kosten voor het Four Corners Monument zijn vijf dollar per persoon.

[themify_layout_part id=”30801″]