Afrika OnlyCanada Only

Op verschillende plekken in Amerika kun je dineren in een real-life peperkoekhuisje

Gingerbread Man
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Is het huisje écht van peperkoek? Ja – het huisje is echt van peperkoek. Je wordt alleen verzocht om niet van het bijzondere restaurant zelf te eten.

Heb je er, om wat voor reden dan ook, altijd al van gedroomd om in een peperkoekhuisje te wonen? Nou – dát kan niet. Maar dankzij de resorts van Great Wolf Lodge is het wél mogelijk om er te eten.

Great Wolf Lodge heeft namelijk al haar resorts voorzien van een Snowland Gingerbread House. Ieder huisje bevat bijna 300 kilo aan peperkoek, ruim 1300 gram suiker en zo’n 5000 snoepjes. Verschillende chefs hebben weken aan deze creaties gewerkt. Het resultaat mag er zijn!

Traditie

Het opzetten van de peperkoekhuisjes is niet nieuw. Great Wolf Lodge begon er in 2011 mee als onderdeel van het jaarlijks terugkerende Snowland. De resort worden met onder meer honderden lichtjes en meerdere kerstbomen helemaal in kerstsfeer gebracht. De huisjes geven iets extra’s wat andere resorts niet hebben.

Menu

Ook niet onbelangrijk – wat krijg je te eten? Gelukkig is het menu niet gebonden tot peperkoek en kerstgerechten. Het is namelijk hetzelfde als dat van de bijbehorende restaurantketen – Lodge Wood Fire Grill. Hier kun je praktisch alles bestellen – variërend van sandwiches tot filet mignon.

Locaties

Great Wolf Lodge heeft verschillende resorts met peperhuisjes. Je vindt ze in de volgende steden. De huisjes verdwijnen op 1 januari 2018.

Anaheim, Californië
Boston, Massachusetts
Charlotte, North Carolina
Cincinnati, Ohio
Colorado Springs, Colorado
Grand Mound, Washington
Grapevine, Texas
Kansas City, Kansas
Niagara Falls, Ontario (de Canada-kant)
Pocono Mountains, Pennsylvania
Sandusky, Ohio
Traverse City, Michigan
Williamsburg, Virginia
Wisconsin Dells, Wisconsin

Kijk HIER voor bijbehorende vluchten en HIER voor een huurauto.