Canada Only

Op zoek naar een gave food hall in San Francisco? Ferry Building Marketplace is jouw place to be!

Ferry Building
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Pier 39? Niet onaardig, wel erg toeristisch. Helemaal wanneer je je bedenkt dat er iets verderop een bestemming ligt waar inwoners van de stad daadwerkelijk zelf komen. San Francisco’s Ferry Building Marketplace is een stuk authentieker, misschien wel hét hoogtepunt van de Fisherman’s Wharf en bovenal gewoon een fantastische food hall.

De Ferry Building Marketplace is volledig toegewijd aan het uitstallen en verkopen van alleen de meest verse producten van de Bay Area. Het is een food hall waar lokale boeren en andere voedselproducenten direct contact maken met de inwoners van de stad.

Ferry Building
Bongo via Visit California

Oorsprong

Dat was vanzelfsprekend niet altijd zo. De Ferry Building heeft haar naam te danken aan het feit dat ze ooit functioneerde als hét portaal van de stad. Hier kwamen de veerponten vanuit Oakland en andere plaatsen allemaal aan. De openingen van de Bay Bridge en de Golden Gate Bridge hielpen dat fenomeen eigenhandig om zeep. De veerpont en de Ferry Building werden overbodig en het pand werd een kantorencomplex als ieder ander.

De aardbeving van Loma Prieta in 1989 leek het gebouw de genadeklap te geven, maar wonderwel bleef de voormalige terminal vrijwel ongedeerd. In 2003 kwam er desondanks een grootschalige verbouwing wat resulteerde in de markt die de Ferry Building nu voornamelijk is.

Ferry Building
Bongo via Visit California

Food hall

De Ferry Building Marketplace wordt iedere week door zo’n 40.000 mensen bezocht – zowel bewoners van de stad als reizigers. De markt verkoopt onder meer groenten en fruit, vleeswaren, eieren en allerlei kruiden, maar alles moet biologisch en verantwoord zijn.

In tegenstelling tot food halls in andere, Amerikaanse steden, is de Ferry Building Marketplace ook niet altijd open. De tijden blijven beperkt tot dinsdagen, donderdagen en zaterdagen. Iedere dag heeft een eigen specialiteit. De markt van dinsdag staat bekend om de verkoop van street food: op die dag vind je er verse pizza’s, sandwiches en taco’s. Op zaterdagen komen lokale restaurants naar de Ferry Building om daar kleinere porties van hun populairste gerechten uit te stallen.

Daarnaast wordt de markt soms naar buiten verlengd. De producten worden dan langs Embarcadero uitgestald.

Het adres van Ferry Building Marketplace is simpel: One Ferry Building in San Francisco. Reserveer hiervoor een paar uur tijdens je dag in San Francisco om alles goed te zien. Rondreizen door het Amerikaanse westen gaan vrijwel allemaal langs San Francisco en zijn te boeken via onder meer Riksja Travel en TUI. Een citytrip naar alleen San Francisco kan natuurlijk ook. Goedkope vliegtickets naar San Fran vind je hier en hier. Een hotel boeken doe je via Booking.com of Trivago. Een auto is in dat geval niet nodig.

Ferry Building
Bongo via Visit California
Bongo via Visit California
Ferry Building
Bongo via Visit California