Canada Only

In Orlando, Florida staat een reuzenrad van 122 meter (!) hoog

Foto: ICON Park Orlando
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Maak kennis met The Wheel at ICON Park (voorheen: Orlando Eye): letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van Orlando, Florida. Iets voor jou?

Plannen om naar Orlando te gaan? Het wordt nog lastig om te kiezen wat je daar precies gaat doen.

We bedoelen – alleen Disney World bestaat al uit vier themaparken, twee waterparken en een hele serie interessante resorts. En dan moeten we nog beginnen over het Universal Orlando Resort, SeaWorld Orlando en de vele shopping malls…

🏷️ Kaartjes voor de Orlando Eye zijn online te bestellen en kosten rond de €35 per persoon.

Foto: ICON Park Orlando

Wat is de Orlando Eye?

Toch weerhield dat overschot aan interessante attracties men er niet van om in 2015 de Orlando Eye uit de grond te stampen. Dat was, ten tijde van de oplevering, het gróótste reuzenrad ter wereld.

En het gevaarte, dat inmiddels luistert naar de naam The Wheel at ICON Park, hoort nog stééds bij de tien hoogste reuzenraden ter wereld.

Het allerhoogste exemplaar staat in Dubai en is 213 meter hoog. Amerika’s hoogste reuzenrad is de High Roller in Las Vegas: 168 meter hoog.

🇺🇸 Lees ook Dit is de High Roller in Las Vegas: het hóógste reuzenrad ter wereld

Foto: ICON Park Orlando

Wat kan ik doen bij dit reuzenrad?

Rij vanuit het Orlando International Airport naar je hotel en de kans is groot dat je ergens in de verte ICON Orlando ziet liggen. Het fenomeen is van heinde en verre zichtbaar – en dat betekent natuurlijk ook dat je vanuit het toestel een fabuleus uitzicht hebt.

Je ziet hiervandaan onder meer Disney World, het Universal Orlando Resort, SeaWorld en de International Drive liggen. Dat laatste is ook enigszins logisch, omdat het reuzenrad letterlijk aan deze toeristische strip ligt.

Maar er is meer. Het reuzenrad maakt namelijk deel uit van ICON Park: een amusementscomplex met verschillende bars en restaurants en attracties als Madame Tussauds Orlando en SEA LIFE Orlando Aquarium.

Oh – en een van de grootste McDonald’s-filialen ter wereld ligt praktisch aan de overkant. Handig voor als je daarna nog trek hebt.

🚗 Huur een auto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

Foto: ICON Park Orlando

Hoe kom ik bij de Orlando Eye?

The Wheel at ICON Park bezoeken? Dan moet je op de International Drive zijn. Het precieze adres: 8375 International Drive in Orlando, Florida.

📚 Check ook onze Amerika-boeken, zoals Amerika Stories, Vol. 1, voor méér over Orlando.