Canada Only

Orlando’s Universal Studios heeft de eerste Harry Potter-kerstshow gehouden en het ziet er GRANDIOOS uit…

The Magic of Christmas at Hogwarts, Universal Orlando Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De twee parkdelen van The Wizarding World of Harry Potter in Orlando, Florida? Die zijn altijd al indrukwekkend. Maar deze winter staan Diagon Alley en Hogsmeade er beter bij dan ooit. Beiden zijn sinds vorige week voorzien van een kerstsfeertje. Kerstslingers, -lichtjes en -bomen sieren zodoende de bekendste bestemmingen uit de boekenreeks. Maar de nieuwe avondshow? Dat is volgens velen het absolute hoogtepunt.

Afgelopen zaterdag werd ‘ie voor het eerst opgevoerd: The Magic of Christmas on Hogwarts. Tijdens deze show wordt het kasteel van Hogwarts op spectaculaire wijze verlicht. Dankzij hypermoderne projectietechnieken komen je favoriete leraren, schepsels en studenten allemaal voorbij. De broertjes Fred en George Weasley hebben zelfs aan de show meegewerkt.

De voorstelling gaat momenteel behoorlijk viral – gewoon omdat ‘ie zo goed is. Géén oogverblindende beelden of over-the-top-materiaal. Alles wordt met een reden geprojecteerd. Dit maakt de show dan ook uiterst subtiel en bovendien realistisch. Tel daar de achtergrondverlichting en het vuurwerk bij op en je hebt een perfecte aanvulling op het kerstseizoen in Orlando.

Versieringen

Alle andere attracties, winkels en restaurants in Hogsmeade zijn voorzien van de nodige versieringen en zelfs sneeuw. Hetzelfde geldt voor Diagon Alley, hoewel het daar droog is gebleven. De festiviteiten zijn begonnen op 18 november. Ze duren nog tot 6 januari 2018.

Zien? Onthoud dan dat Universal Orlando Resort twee themaparken heeft. Beiden hebben een Harry Potter-deel. Diagon Alley ligt in Universal Studios. Hogsmeade én deze show vind je in Islands Of Adventure.

Kijk hier voor kaartjes voor beide parken. Complete reizen naar Orlando vind je hier. Liever los boeken? Kijk dan hier voor vliegtickets, hier voor hotels in de omgeving en hier voor een voordelige huurauto.

The Magic of Christmas at Hogwarts, Universal Orlando Resort
Universal Orlando Resort