Canada Only

Amerika Only is een uitgever van traveltainment voor Amerika-fans. We brengen je terug naar Amerika met de leukste reistips en de mooiste herinneringen. Dagelijks op AmerikaOnly.nl en onze socials en verspreid over het jaar in Amerika Only Magabook en andere boeken.

Traveltainment: Producten en diensten die met reizen te maken hebben. Belangrijkste doel daarbij is het vermaken van de gebruiker.

Wat zijn de uitgaven van Amerika Only?

AmerikaOnly.nl

AmerikaOnly.nl is een online magazine en reisgids voor Amerika-fans. Hier delen we dagelijks reistips en herinneringen en hebben we een breed scala aan (praktische) reisinfo. We behandelen voornamelijk Amerikaanse bestemmingen, maar ook de Amerikaanse way of life komt voorbij.

Amerika Only Magabook

Amerika Only Magabook is een boek met elementen van een tijdschrift. 130 pagina’s vol Amerika-tips en -herinneringen in de vorm van interessante en inspirerende reportages, achtergrondartikelen, interviews, fotoseries en meer. Het boek is te bestellen via AmerikaOnly.nl en BoekenBestellen.nl. Een exemplaar kost €14,99.

Amerika Quizbook

Amerika Quizbook is een boek waarmee je je kennis over de USA test aan de hand van meer dan duizend vragen. Het boek is ook een mooi naslagwerk voor iedereen die iets meer te weten wil komen over zijn of haar favoriete vakantieland. Deze eenmalige uitgave is te bestellen via AmerikaOnly.nl en BoekenBestellen.nl. Een exemplaar kost €14,99.

Amerika Only’s achtergrond

Amerika Only is in maart 2013 online gegaan als initiatief van Boy Tijbosch en Jeroen Meester. Een beperkt aantal lezers kwam op AmerikaOnly.nl voor een redelijke hoeveelheid info over Amerika’s bekendste, toeristische trekpleisters en één nieuw artikel per doordeweekse dag. Een soort combo tussen een informatieve website en een blog. Of, zoals de nogal oubollige omschrijving destijds luidde, ‘een Nederlandstalige website die complete en overzichtelijke informatie biedt over de bestemmingen en de cultuur van de Verenigde Staten van Amerika’.

Die langdradige omschrijving verdween hetzelfde jaar nog naar de achtergrond. Mede dankzij Facebook werd de blog een steeds populairder onderdeel. Het gevolg: twee nieuwe artikelen per dag en – in april 2014 – een uitbreiding met het online Amerika Only Magazine. De toevoeging van dit gratis, digitaal bladerbate boekje transformeerde Amerika Only naar een ‘magazine, reisgids en nieuwsbron voor de VS-liefhebber’.

Fast forward naar januari 2016. In deze maand beginnen we met iets nieuws. Amerika Only Magabook is een kruisbestuiving tussen een boek en een tijdschrift. De eerste editie, Amerika Only Magabook Lente 2016, is sinds april 2016 te bestellen via AmerikaOnly.nl en BoekenBestellen.nl. In juli 2016 volgde een tweede fysieke uitgave: Amerika Quizbook, met meer dan duizend vragen over de USA.

Amerika Only Magazine is in oktober 2016 definitief online gehaald, om de focus volledig op Amerika Only Magabook en AmerikaOnly.nl – nu een online magazine en reisgids voor Amerika-fans – te leggen. In november 2016 verscheen Amerika Only Magabook Winter 2016, een verbeterd vervolg op de eerste editie. Sinds juli 2017 is Amerika Only Magabook 3 te koop.