Afrika OnlyCanada Only

Overtreed je een van déze 6 regels? Dan geef je Disney het recht je uit de parken te kicken!

Disney's Hollywood Studios
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Nu weten we dat het niet de bedoeling is dat je tijdens zo’n parade oversteekt. En weten ook dat je your hands and feet at all time in je vehicle moet houden. Maar deze Disney-regels? Die waren bij ons nog onbekend…

Trouwen, Magic Kingdom
Disney

1. Je mag geen ballon bij je hebben

Maar verkopen ze die opblaasbare Mickey-oren niet overal? Dat klopt. Dit verbod geldt namelijk alleen voor Disney’s Animal Kingdom. Heb je op een of andere manier toch een het park ingekregen? Dan gooit Disney er je met ballon en al uit.
De reden hierachter is logisch. Ballonnen zijn niet toegestaan om de veiligheid van de beesten te waarborgen. Vanwege eventueel knalgevaar, maar ook omdat het materiaal niet heel goed voor ze is.


Disney's Hollywood Studios
David Roark

2. Je moet je opklapbare stoel thuislaten

Sommige bezoekers denken slim te zijn door een opklapbare stoel mee te zeulen. Kun je lekker zitten tijdens die soms lange wachtrijen. Mag niet! Disney heeft ze een aantal jaar geleden officieel verboden.


Disney's California Adventure
Scott Brinegar via Disneyland Resort

3. Je mag geen cadeautjes mee het park innemen

Geen verpakte cadeautjes, althans. Dus lijkt het je een leuk idee om je jarige reisgenoot in het park te verrassen? Dan moet je óf het pakpapier verwijderen óf het cadeautje voor de ingang aan hem of haar overhandigen.


Gene Duncan

4. Je mag niet rennen

In de parken is zoveel te zien dat bezoekers soms de neiging hebben van A naar B te sprinten. Disney heeft dit echter verboden om de veiligheid van alle gasten te garanderen. Aspirant-hardlopers worden dan ook vriendelijk verzocht hiermee te stoppen óf de uitgang op te zoeken.


David Roark

5. Je mag niet naar binnen met bepaalde tattoos

En dan doelen we op tatoeages die eventueel beledigend of controversieel zijn. Wat dat precies inhoudt? Daar is Disney een beetje vaag over. We houden het er maar op dat een Goofy-tattoo mag en een gigantische duivelskop niet.


Disneyland
Paul Hiffmeyer via Disneyland

6. Je mag geen kostuum dragen

Ooit een chagrijnige Aladdin met grote passen richting de uitgang zien lopen? Grote kans dat dit een gast is die zijn entreebewijs heeft moeten inleveren. Het is namelijk verboden om verkleed te komen. Dit mogen alleen kinderen onder de veertien jaar. Halloween is hierop een uitzondering.


Disney's California Adventure
Scott Brinegar via Disneyland Resort

7. Je mag geen selfiestick meenemen

Na veel kritiek heeft Disney de sticks in 2015 verboden. Veiligheidsdingetje.

Naar Disney? Dat doe je tijdens een road trip door Florida of een vandaag-doen-we-niks-vakantie in Orlando. Kijk HIER voor het aanbod road trips van onze partners en HIER voor relax-vakanties.