Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Pacific Northwest – de parken

Yellowstone National Park 3 - Anneloes Keunen via Amerika Only
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De gemiddelde Amerika-bezoeker loopt niet direct warm voor het ietwat koele noordwesten van het land. En da’s zonde, want enkele van Amerika’s mooiste nationale parken – met als sierlijk hoogtepunt Yellowstone National Park – bevinden zich in dit beboste gebied. Amerika Only presenteert: de internationale favorieten!

Mount Rainier National Park

De op vier na hoogste berg van de Verenigde Staten ligt in het Mount Rainier National Park. Dit is een fraai natuurgebied gelegen in de staat Washington. Mount Rainier is door de jaren heen uitgegroeid tot een waar icoon voor inwoners van deze noordwestelijk gelegen staat.

Mount Rainier is vanzelfsprekend het hoogtepunt van het rustieke nationale park. Via de Wonderland Trail kun je aardig dicht bij de besneeuwde piek van de berg komen. Minder steile wandelpaden leiden je langs ander natuurschoon, zoals watervallen, meren en dichte bossen.

Olympic National Park

Het Olympic National Park in Washington kenmerkt zich door ongerepte wildernis. Niet alleen beschikt het park over het enige (gematigde) regenwoud van de Verenigde Staten, ook herbergt ze grote valleien en een woeste kustlijn. Een geweldig park voor liefhebbers van buitenactiviteiten.

Het noordelijk gelegen gedeelte van het park wordt voornamelijk aangedaan wegens de uitzichtpunten op Mount Olympus, een berg van bijna 2500 meter, en de rest van de Olympic Mountains. De sfeer is er iets toeristischer in verhouding tot andere delen van het park. Je vindt er diverse skigebieden die worden gerund door lokale families, evenals de oudste lodges van Amerika. Lake Crescent is populair onder toeristen die willen vissen of varen.

Het oostelijk gelegen gedeelte van het Olympic National Park vat het gevarieerde karakter van het park samen. Je vindt hier wilde wateren, mooie stranden en ijzige bergen. Vanaf het Dosewallips Ranger Station beginnen wandelingen die je langs de diversiteit van het park voeren. De besneeuwde pieken van Mount Anderson behoren tot een van de hoogtepunten van het park.

Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park is het oudste nationale park van de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Montana en Wyoming. Het park staat bekend om haar geisers, warmwaterbronnen en karakteristieke grazende bizons.

In Geyser Country tref je een indrukwekkende verzameling geisers, zo’n 200. Old Faithful is de bekendste. Deze geiser spuwt om de negentig seconden een enorme hoeveelheid water omhoog. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is Yellowstone Lake. Dit meer wordt omgeven door vulkanische stranden die per boot óf per kajak gezien kunnen worden. Op Shoshone Lake wordt veel gevaren en gevist.

Welk park is jouw favoriet? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook en Twitter!

Yellowstone National Park 3 - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only