Afrika OnlyCanada Only

Fan van Prince? Bezoek dan zéker Paisley Park!

Paisley Park bezoeken
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Paisley Park is de naam van het iconische landgoed van de in 2016 overleden muzikant – en Paisley Park bezoeken is mogelijk. Zijn woning en studio zijn nu toegankelijk voor bezoekers.

In zekere zin heeft een bezoek aan Prince’s Paisley Park wel iets weg van een trip naar Graceland in Memphis, Tennessee. Beide woningen waren tenslotte het eigendom van een van de gróótste artiesten aller tijden.

Maar los van het idee dat de muzikale stijlen van Prince en Elvis Presley ver uit elkaar liggen, is er een groot verschil.

Prince wilde namelijk dat zijn Paisley Park open zou zijn voor bezoekers. Hij zag het namelijk als veel meer dan alleen een woning. 

Voor hem was Paisley Park het middelpunt van zijn eigen creatieve universum. Vandaar dat het landgoed ook functioneerde als een studio en concerthal, om maar wat te noemen.

Het is anno nu bovenal een museum gewijd aan de wijlen artiest. Een interessant museum, zeker gezien de multifunctionaliteit van het pand. Fans van Prince en zijn muziek mogen het absoluut niet missen, maar ook als je kennis van Prince beperkt blijft tot zijn Top 2000-hits, is een bezoek de moeite waard.

Paisley Park bezoeken: wat is er te zien?

Dagelijks drommen er hordes fans en andere belangstellenden op voor de hekken van Paisley Park, in afwachting van een rondleiding over het landgoed en door het gebouw.

Dit soort tours gaan, afhankelijk van welk type rondleiding je kiest, langs verschillende vertrekken. 

De studio’s, bijvoorbeeld. Een vanzelfsprekend onderdeel van zo’n tour, want hier nam Prince tenslotte enkele van zijn grootste hits op.

Je ziet ook diverse tentoonstellingsruimtes. Deze exposities zijn bijvoorbeeld gebaseerd op films waarbij Prince was betrokken, waaronder Graffiti Bridge en vanzelfsprekend Purple Rain.

Het museumgedeelte is misschien wel het indrukwekkendst van allemaal. Je ziet hier onder meer Prince’s extravagante garderobe aan outfits, waaronder veel kledingstukken die hij tijdens concerten droeg. Muziekinstrumenten ontbreken ook niet, zoals de wereldberoemde paarse piano. En uiteráárd krijg je ook de gelijkkleurige motor te zien.

Paisley Park bezoeken
Foto: Paisley Park/NPG Records via Explore Minnesota

Hoe regel ik een kaartje?

Een rondleiding door Paisley Park vereist een reservering vooraf én een tijdslot.

Je kunt hierbij kiezen voor verschillende opties. Het meest gebruikelijk is The Paisley Experience: een standaardticket waarmee je in negentig minuten tijd langs de belangrijkste plekken komt.

Je kunt ook gaan voor The VIP Experience. Deze versie duurt een halfuurtje langer en gaat door meer vertrekken, maar is ook duurder.

The Ultimate Experience is de meest volledige variant. Hij duurt drie uur en geeft je onder meer, als je op donderdag komt, de kans om in een van de studio’s iets op te nemen.

Paisley Park bezoeken
Foto: Courtesy of Paisley Park, NPG Records & Meet Minneapolis

Paisley Park bezoeken: waar ligt het?

Paisley Park ligt in de staat Minnesota en op zo’n 25 minuten rijden vanuit de stad Minneapolis. Het adres: 7801 Audubon Road in Chanhassen, Minnesota.

[themify_layout_part id=42364]

[themify_layout_part id=34047]