Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit moet je zien: Paisley Park, het muzikale erfgoed van Prince

Meet Minneapolis
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Paisley Park, het legendarische complex in Minnesota opgericht door de iconische artiest Prince, is veel meer dan slechts een studio of een museum. Het is een monument voor creativiteit en een eerbetoon aan het buitengewone talent van een artiest die generaties heeft beïnvloed.

Paisley Park blijft een levende herinnering aan Prince’s nalatenschap en een inspirerende plek voor iedereen die zich wil onderdompelen in de wereld van een van de grootste muzikale talenten van onze tijd.

Lees ook Niet missen in Minnesota: Bemidji, de eerste stad aan de Mississippi

Meet Minneapolis

Dit is Paisley Park

Paisley Park is een combinatie van een opnamestudio, een evenementenlocatie en een museum, gelegen in Chanhassen, Minnesota. Opgericht in 1987 diende het als de creatieve kern voor Prince en zijn band.

Het complex beslaat ongeveer 5.100 vierkante meter en bevat onder andere opnamestudio’s, repetitieruimtes, een concertzaal en een tentoonstellingsruimte.

Prince gebruikte Paisley Park als zijn persoonlijke toevluchtsoord en werkte hier aan enkele van zijn meest iconische albums, zoals Sign o’ the Times en Diamonds and Pearls.

Na zijn overlijden in 2016, werd Paisley Park opengesteld voor het publiek als een museum, waardoor fans van over de hele wereld een kijkje konden nemen in het leven en werk van de artiest.

paisley park minnesota
Meet Minneapolis

Dit kan je verwachten van het museum

Een bezoek aan Paisley Park biedt een unieke ervaring voor muziekliefhebbers en fans van Prince. Rondleidingen door het complex geven inzicht in de creatieve processen van Prince en tonen een uitgebreide collectie van zijn kostuums, instrumenten en memorabilia.

Bezoekers kunnen de beroemde opnamestudio’s verkennen waar Prince talloze hits produceerde. Ook de concertzaal, waar Prince regelmatig privéconcerten gaf, is te bezichtigen.

Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen die verschillende aspecten van zijn carrière en invloed belichten.

Voor diegenen die een dieper inzicht willen krijgen, zijn er VIP-tours beschikbaar die toegang bieden tot exclusievere delen van het complex en meer gedetailleerde informatie geven over zijn werk en leven.

paisley park minnesota
Meet Minneapolis

Zo kom je bij Paisley Park

Paisley Park is gelegen in Chanhassen, een stad in de staat Minnesota, op ongeveer 32 kilometer ten zuidwesten van Minneapolis. Het adres is 7801 Audubon Road.

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.