Afrika OnlyCanada Only

Het Palace Hotel is misschien wel het móóiste hotel van San Francisco

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Loop deze accommodatie zeker even binnen om alle grandeur van het Palace Hotel in San Francisco, dat een werkelijk bizarre geschiedenis kent, met eigen ogen te zien.

San Francisco vereist weinig verdere uitleg. De stad trekt jaarlijks duizenden bezoekers die massaal trekken naar kleurrijke wijken als Chinatown, bezienswaardigheden als de Golden Gate Bridge en de zeehonden van Pier 39.

Maar soms zijn het juist de minder opvallende bestemmingen die de meest bizarre achtergronden hebben. Het Palace Hotel is daar misschien wel het toonaangevende voorbeeld van.

Palace Hotel San Francisco
Foto: San Francisco Travel Association

Wat is het Palace Hotel in San Francisco?

Het Palace Hotel kwam in 1875 tot stand en is altijd al een van de meest luxe accommodaties van de stad geweest. Door de jaren heen verbleven er een aantal van de allerrijksten van het land, waaronder enkele presidenten.

Een daarvan is hier zelfs overleden. Warren G. Harding stierf er onder zeer verdachte omstandigheden.

Palace Hotel San Francisco
Boy Tijbosch |

Waar komt dit hotel vandaan?

Het hotel was destijds een persoonlijk prestigeproject van William Ralston: een bankier die geldt als de geestelijk vader van de Bank of California.

Ralston stond destijds ook bekend om zijn megalomane investeringen. Hij beroofde zelfs een keer zijn eigen bank, zodat zijn grootscheepse fraude niet aan het licht zou komen.

Het Palace Hotel was Ralstons meest ambitieuze project. Dit moest per se de meest luxe accommodatie van de Verenigde Staten worden.

Dat werd het ook, maar het leidde tot een strop van vijf miljoen dollar en het ontslag van Ralston bij de bank die hij zelf had opgericht. Niet veel later werd de bankier dood aangetroffen in de San Francisco Bay.

🇺🇸 Meer weten over William Ralston en de bizarre historie van het Palace Hotel? Check ons boek Amerika Stories, Vol. 1.

Palace Hotel San Francisco
Foto: Palace Hotel via San Francisco Travel Association

Wat is er te zien bij het Palace Hotel in San Francisco?

Anno nu is het Palace Hotel nog altijd een van de exclusiefste accommodaties van San Francisco. Het is niet het oorspronkelijke hotel dat William Ralston liet bouwen: dat raakte verloren bij de aardbeving van 1906.

Het is desondanks een prachtige overnachtingsplaats. Loop er even naar binnen (dat kan ook als een niet-gast) en raak onder de indruk van de grandeur die alleen al de gang en de lobby uitstralen. Check daarbij ook de prachtige dinarzaal aan de rechterkant.

Het adres: 2 New Montgomery in San Francisco, Californië.

🇺🇸 Nachtje boeken? Kijk hier voor beschikbare kamers!

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen