Canada Only

Snorkelen in het helderste water van Florida? Ga naar Peanut Island!

Peanut Island - Peter W. Cross via VISIT FLORIDA
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Peanut Island is een supermooie, off path-bestemming in de buurt van West Palm Beach. Je vindt er turquoise water, veel snorkelmogelijkheden én een bunker die ooit werd gemaakt voor president John F. Kennedy.

Florida heeft zeker geen gebrek aan indrukwekkende duik- en snorkelbestemmingen. We schreven deze week nog een artikel over het fenomenale John Pennekamp Coral Reef State Park – om maar wat te noemen.

Maar als je iets zoekt waar relatief minder toeristen op afkomen, is Peanut Island misschien waar je op zoek naar bent: een klein eiland in het water tussen Riviera Beach en de Palm Beach Shores.

[themify_layout_part id=34024]

Wat is Peanut Island?

Peanut Island is een man-made eiland. Het werd gemaakt van opgestapelde aarde afkomstig van een grootscheepse baggeractie in een naburige haven – back in 1918.

Dat klinkt niet heel aantrekkelijk, nee. Maar sinds het eiland werd getransformeerd tot een stadspark is het écht een subtropisch plaatje. De bestemming heeft nu bijvoorbeeld een wandelpad rondom het hele eiland, een boardwalk door de mangrove en verschillende picknickplaatsen.

Belangrijker: het eiland wordt omringd door opvallend blauw water. Dat komt door de ligging nabij de oceaan. Dit zorgt ervoor dat het water bij elk getij erg goed wordt gespoeld.

[themify_layout_part id=34170]

Wat kan ik doen op Peanut Island?

Deze natuurlijke spoeling heeft van het eiland een ideale snorkellocatie gemaakt. Dat kan in een speciaal daarvoor bedoelde lagoon aan de oostkant van het eiland. De kans is groot dat je pijlstaartroggen, zeekoeien en zelfs kleine haaien ziet.

Maar er is meer. Kajakken langs de kust is een andere populaire bezigheid op Peanut Island, dat door Amerikanen vooral in het weekend wordt bezorgd.

En dan is er nog die bunker waar we het eerder over hadden. Hij werd in 1961 gebouwd om JFK te beschermen in het geval van rampspoed, maar werd in 2017 definitief gesloten – daarvoor waren tours mogelijk. Desondanks is het de moeite waard om er eventjes te kijken.

[themify_layout_part id=37739]

Hoe kom ik op het eiland?

Het eialnd bezoeken kan alleen met een veerpont. Dit is de Peanut Island Shuttle Boat. Hij vertrekt vanaf de Riviera Beach City Marina. Een retourtje kost je $12.

Peanut Island - Peter W. Cross via VISIT FLORIDA
Foto: Peter W. Cross via VISIT FLORIDA

[themify_layout_part id=34047]