Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Philadelphia

Philadelphia - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De pelgrims mogen dan ooit zijn aangekomen in Massachusetts, maar volgens menig Amerikaan is Philadelphia de echte wieg van de Verenigde Staten. Dat komt allemaal omdat dé basis voor het huidige Amerika, de Declaration Of Independence, hier, in Philadelphia in Amerika, werd ondertekend. Philly is daarmee de bekendste, belangrijkste en meest historierijke stad van The Keystone State. 

Direct naar

Philadelphia bezoeken
Bezienswaardigheden en activiteiten
Eten en drinken
De Eastern State Penitentiary
Praktische info
De tijd in Philadelphia
Het weer in Philadelphia

[affiliate location=”philadelphia” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”philadelphia” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”philadelphia” type=”ticketlinks”]

Philadelphia - PixabayPhiladelphia bezoeken

Bezienswaardigheden en activiteiten

Independence Hall
De Independence Hall in Philadelphia in Amerika is volgens velen de plaats waar het fundament voor het huidige Amerika werd gelegd. Het schilderachtige pand aan Chestnut Street was ooit het decor voor het ondertekenen van zowel de Onafhankelijkheidsverklaring als de Amerikaanse grondwet. De Independence Hall vervult nu met name een toeristische functie. Het is dan ook mogelijk om de Independence Hall te betreden. Dit kan uitsluitend onder begeleiding van een gids en alleen van maart tot en met december. Je krijgt dan onder meer de Assembly Room te zien waar de verklaring werd vormgegeven, maar waar eveneens het eerste ontwerp voor de Amerikaanse vlag gestalte kreeg.

De Onafhankelijkheidsverklaring zelf ontbreekt en is vervangen door een kopie: het origineel ligt in het National Archives Museum in Washington DC.

Interesse? De toegang is gratis, maar het aantal kaartjes dat hiervoor wordt weggeven is beperkt. Ga naar het Independence Visitor Center om te kijken of er tijdens jouw verblijf nog tickets beschikbaar zijn óf reserveer kaartjes via de officiële website: www.recreation.gov.

Liberty Bell
De Liberty Bell is misschien wel de meest herkenbare attractie van Philadelphia in Amerika. Hij hing ooit fier in de hoogste regionen van de Independence Hall, maar inmiddels is daar een replica voor in de plaats gekomen. Het originele exemplaar moetzich tevreden stellen met een plekje in een paviljoen aan de overkant van de straat. Je hoeft geen hoogstaande taferelen te verwachten tijdens je bezoek aan de oh zo beroemde bel. Het gevaarte staat met name bekend om het galmen na het voorlezen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring.

De eeuwige roem die de Bell na die klokslagen heeft vergaard, is desondanks een beetje teveel van het goede. Een naburige informatiezuil vermeldt dat de Liberty Bell ‘doet denken aan jeugdigheid, je laat focussen op het positieve en een vorm heeft die nergens anders is te vinden’. Je ziet echter vrijwel overal in Philadelphia in Amerika klokken met bijna exact dezelfde vorm. Deze omschrijving kun je dus het beste met een korreltje zout nemen.

LOVE Park
Dit stadspark draagt officieel de naam John F. Kennedy Plaza, maar er gaat vrijwel nergens een belletje rinkelen wanneer je die naam noemt. Het iconische stukje Philadelphia in Amerika heeft de roepnaam LOVE Park te danken aan het LOVE Statue dat hier in 1976 werd geïnstalleerd. Dit is inmiddels een van de meest gefotografeerde bestemmingen van modern Philly.

De Rocky Steps en het Rocky Statue
Tientallen mensen verschijnen dagelijks onderaan de trappen voor de deur van het Philadelphia Museum of Art, om vervolgens naarstig de trap naar boven op te rennen, uiteraard met uitgestoken armen. Fans van de fictieve bokser Rocky Balboa weten ongetwijfeld hóe groot de betekenis achter dit fenomeen is – en dat allemaal dankzij één scene uit de film Rocky III.

Elfreth’s Alley
San Francisco heeft Lombard Street, Boston heeft Acorn Street. Philly? Die hebben met Elfreth’s Alley hun eigen paradepaard. Het is zo’n typisch straatje waar iedereen het bestaan vanaf weet omdat ‘ie zo vaak voorbij komt op sociale media en in allerlei reisgidsen. Elfreth’s Alley geniet die bekendheid omdat het Amerika’s oudste, bewoonde straat is waar nog steeds mensen wonen. Dat is enigszins ten onrechte. Andere varianten, zoals Historic Huguenot Street in New Paltz, New York, trekken deze bewering ernstig in twijfel. Elfreth’s Alley is in ieder geval de oudste variant in Philadelphia in Amerika en dankzij de sfeervolle, bakstenen huizen Philly’s meest Instagram-worthy bestemming.

Philadelphia City Hall
De Philadelphia City Hall bevindt zich in hartje Philadelphia in Amerika. Het pand is als gemeentehuis van de stad het hoogste gemetselde bouwwerk ter wereld. De City Hall was in een ver verleden zelfs even het hoogste gebouw ter wereld. De 167 meters zijn inmiddels ruimschoots ingehaald door constructies overal ter wereld. Het leverde het pand, welke duidelijk is geïnspireerd door de Europese manier van bouwen, wel een plek in het register van National Historic Landmarks op – maar daar hebben we als reiziger verder niet veel aan. Het uitzichtplatform op zo’n 150 meter hoogte us een stuk interessanter.

Philadelphia Museum of Art
Het nabootsen van de beruchte scene uit Rocky III voor de deur van het Philadelphia Museum of Art wordt zóveel gedaan dat je haast vergeet dat er ook reizigers zijn die gewoon voor het museum zelf komen. Ze hebben daar overigens alle reden voor. Het Philadelphia Museum of Art is een van de grootste kunstmusea van het land: een must see-attractie when in Philly. Werken uit de Renaissance, impressionistische schilderijen en stand outs als Cezanne’s The Large Bathers: je vindt het hier allemaal.

Philadelphia’s Magic Garden
Een beetje vreemd, maar absoluut indrukwekkend. Dat is zo’n beetje de beste omschrijving die we Philadelphia’s Magic Garden kunnen geven. De stadstuin is het geesteskindje van kunstenaar Isaiah Zager. Hij in 1960 begon met het versieren van South Street met onder meer lege flessen, oude fietsonderdelen en scherven van wat ooit vazen van keramiek waren. Het resultaat is deze madness die een half straatblok in beslag neemt.

Barnes Foundation
De Benjamin Franklin Parkway wordt ook wel Museum Mile genoemd. Dat is een toepasselijke bijnaam. Philly’s bekendste musea liggen allemaal langs deze drukke weg. Het Philadelphia Museum of Art is zonder twijfel de kers op de taart. De Barnes Foundation mag er met zijn enorme collectie (post)-impressionistische werken ook zeker zijn.

Rodin Museum
Het Philadelphia Museum of Art had zoveel werken van de Franse kunstenaar Auguste Rodin dat ze hem maar een eigen museum hebben gegeven. Het Rodin Museum vind je ruim honderdtwintig beeldwerken van de beste man, maar ook een fascinerende collectie schilderijen en andere artefacten. Het museum is daarmee thuis voor de grootste Rodin-collectie ter wereld buiten Le France.

Eten en drinken

Reading Terminal Market
Vergeet tijdens je citytrip Philadelphia in Amerika niet om iets lekkers te halen bij de Reading Terminal Market een van Amerika’s grootste en oudste markthallen. Een donut van Beiler’s, een ijsje van Bassett of een specialiteit van de Amish: je vindt het hier allemaal.

Eastern State Penitentiary - PixabayPhiladelphia Amerika: de Eastern State Penitentiary

De Eastern State Penitentiary was tussen 1828 en 1971 een soort alternatieve gevangenis. De gevangenen kregen hier weliswaar een straf, maar ook een soort heropvoeding. De bedoeling was dat ze zo écht berouw toonden voor hun daden. De sluiting in de jaren zeventig zorgde ervoor dat het pand in verval raakte. De Eastern State Penitentiary werd daardoor behoorlijk creepy. Dat gevoel wordt nog eens versterkt door het feit dat veel Amerikanen beweren dat het hier volop spookt. De Penitentiary is te bezoeken en het grauwe complex is erg interessant. Een aanrader voor je trip naar Philadelphia in Amerika.

Philadelphia Amerika - PixabayPraktische info

De tijd in Philadelphia

De tijd in Philadelphia is zes uur vergeleken met die van Nederland. Het is er zes uur eerder.

Het weer in Philadelphia

Het weer in Philadelphia ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Februari
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Maart
Rond de 10 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

April
Rond de 15 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Mei
Rond de 25 graden Celsius
Veel neerslag

Juni
Rond de 30 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Veel neerslag

Augustus
Rond de 30 graden Celsius
Veel neerslag

September
Rond de 25 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Oktober
Rond de 20 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

November
Rond de 15 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

December
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

[affiliate location=”philadelphia” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”philadelphia” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”philadelphia” type=”ticketlinks”]