Canada Only

Honderden zeeleeuwen rusten uit op Pier 39 in San Francisco

Boy Tijbosch
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Fisherman’s Wharf in San Francisco is wereldberoemd. Niet alleen omdat het een prachtige haven is. Maar het bijzondere van deze haven is dat een deel wordt bewoond. En dan hebben we het over Pier 39. Hier liggen namelijk tientallen Californische zeeleeuwen uit te rusten; het liefst in de zon.

Het is een aandoenlijk, maar ook indrukwekkend gezicht. Je hoort ze al in de verte, maar je ruikt ze ook wel. Je moet het zien om te geloven.

En ja, de pier is hierdoor mega toeristisch, maar toch kan je optimaal genieten van deze plek. En zelfs de zeeleeuwen kunnen ondanks de drukte blijven genieten van hun plekje op de dokken.

Naar San Francisco? Check onze (meer dan een) reisgids in de webshop!

pier 39 san francisco
Boy Tijbosch

Hier kun je de zeeleeuwen vinden

De zeeleeuwen hebben Pier 39 praktisch omarmd als hun thuis weg van huis. Ze zijn te vinden aan de westkant van de pier, langs de jachthaven, waar ze de drijvende dokken bezetten die speciaal zijn geïnstalleerd om hen te huisvesten. 

Het is moeilijk te missen, aangezien het geluid van hun gebrul vaak de omgeving vult, en nieuwsgierige toeschouwers aantrekt om een glimp op te vangen van deze majestueuze wezens.

Belangrijk om te weten is dat veel zeeleeuwen in juni en juli naar het veel zuidelijker gelegen Channel Island National Park afreizen. Dan kan het gebeuren dat de pier een stuk leger is. In augustus komen veel dieren weer terug.

Tip van ons! San Francisco is vaak de goedkoopste luchthaven in het Amerikaanse Westen om op aan te vliegen. Kijk hier voor recente tarieven. Hotels in de stad vind je hier – aanbiedingen voor complete rondreizen vind je hier.

Dit is hoe het is ontstaan op Pier 39 in San Francisco

De iconische zeeleeuwen die de jachthaven van Pier 39 in San Francisco sieren, zijn een onverwacht cadeau voor zowel lokale bewoners als toeristen. 

Het begon allemaal in de vroege jaren 1990. Enkele zeeleeuwen begonnen de drijvende dokken van de jachthaven te bezetten. Dit werd eerst gezien als een tijdelijke nieuwsgierigheid.

Maar tegen het einde van de 1989 waren er al meer dan 300 zeeleeuwen te vinden op de steigers van Pier 39. Deze verhuizing werd vermoedelijk geïnitieerd door een aardbeving, waarbij de zeeleeuwen een veilig toevluchtsoord zochten in de beschutte wateren van de jachthaven.

Huurauto nodig? Ga naar Alamo.nl, gebruik de unieke kortingscode ‘AlamoOnly5‘ en ontvang 5% korting op het eindbedrag!

pier 39 san francisco

Dit kan je nog meer verwachten van Pier 39 in San Francisco

Pier 39 is een van de meest populaire attracties in San Francisco, gelegen in de buurt van Fisherman’s Wharf. Het staat bekend om zijn levendige sfeer, diverse winkels en restaurants, en natuurlijk de iconische zeeleeuwen die de vlonders van de pier bewonen.

Naast de zeeleeuwen biedt Pier 39 een breed scala aan winkels en eetgelegenheden. Van souvenirwinkels tot boetieks en van visrestaurants tot lekkernijen zoals clam chowder in zuurdesembroodkommen. 

Lees ook San Francisco schijnt in deze periode nóg meer –dankzij DIT festival!