Canada Only

5x DOEN op Pier 39, San Francisco

Zeeleeuwen San Francisco - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Pier 39 is één van de beroemdste attracties in San Francisco, Californië. Locals komen er niet veel, maar de toeristen zijn er meestal niet weg te slaan. Heb je ook plannen om de iconische pier te bezoeken? Sla dan de Pier 39-zeeleeuwen én het volgende niet over!

[themify_layout_part id=34332]

1. Bekijk de Pier 39-zeeleeuwen

San Francisco is een tamelijk dierrijke stad. De papegaaien van Telegraph Hill zijn er een begrip – en in het Golden Gate Park lopen zelfs een aantal bizons.

Maar de bekendste beesten? Dat zijn toch echt de zeeleeuwen van Pier 39.

Hoe komen de Pier 39-zeeleeuwen hier?

Ze belandden hier in 1989 na de Loma Prieta-aardbeving, maar het is nog altijd niet helemaal duidelijk waarom de dieren destijds naar Fisherman’s Wharf verkasten. Feit blijft echter dat ze hier uitgroeiden tot dé attractie van de haven. Skip ze dan ook niet!

Pier 39 Zeeleeuwen
Boy Tijbosch |

2. Maak een cruise over de San Francisco Bay

Pier 39 is op zichzelf al een interessante bestemming, maar je hebt hiervandaan óók een uitstekend uitzicht over de baai. Mits de mist geen roet in het eten gooit, maak je er prachtige foto’s van Alcatraz én de Golden Gate Bridge.

Hoe je dit allemaal nóg beter ziet? Met een cruise die hiervandaan vertrekt. De Blue & Gold Fleet Bay Cruise, bijvoorbeeld.

[themify_layout_part id=34170]

3. Probeer een van de vele restaurants

Pier 39 is eveneens een culinaire bestemming. Het wemelt er van de – laten we zeggen – interessante restaurants. 

Het is daarbij een béétje een kunst om het kaf van het koren te scheiden (lees: eetgelegenheden waar ook locals komen vs. toeristentrekkers), maar wie een tent als het Fog Harbor Fish House binnenloopt, zit altijd goed.

Probeer anders dé specialiteit van de stad: clam chowder met sourdough bread. Een romige vissoep geserveerd in een karakteristieke kom van brood.

[themify_layout_part id=37739]

4. Vlieg over Californië

Dat kan dankzij The Flyer. Een vliegsimulator op Pier 39 die je meeneemt voor een vlucht over de Golden Gate Bridge, Lombard Street en andere Californische topbestemmingen.

Zeeleeuwen San Francisco - Unsplash
Boy Tijbosch |

5. Verken de vele shops

Pier 39 telt in totaal zo’n zestig zogenoemde speciality shops. Ideaal voor souvenirs voor het thuisfront.

[themify_layout_part id=34047]