Canada Only

Het ‘vergeten’ nationale park van Californië: Pinnacles National Park

Pinnacles National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wat krijg je als een uitdoofde vulkaan door een aardverschuiving 300 kilometer verderop komt te liggen? Precies: een prachtig natuurgebied genaamd Pinnacles National Park.

Californië is als staat onlosmakelijk verbonden met de nationale parken die je hier vindt. The Golden State telt er acht, waarvan Yosemite National Park, Death Valley National Park en Joshua Tree National Park waarschijnlijk de bekendste zijn.

Pinnacles National Park wordt daarbij vaak vergeten en dus overgeslagen. En dat terwijl het toch helemaal niet zo gek ver bij San Francisco vandaan ligt. 

🇺🇸 Meer weten over dit bijzondere park? Check de rapportage die Karin van de Boom schreef in onze verhalenbundel Amerika Stories, Vol. 1.

Wat is Pinnacles National Park?

Pinnacles National Park is ontstaan via de Neenach. Dit was een vulkaan die ooit in de buurt van Los Angeles lag, maar miljoenen jaren geleden in tweeën werd gespleten toen de welbekende San Andreas-breuklijn in beweging kwam. Een deel van de Neenach belandde daardoor honderden kilometers verderop op zijn huidige standplaats, zo’n 160 kilometer ten zuiden van San Francisco.

Onder de invloed van jarenlange wind- en watererosie transformeerde het restant van de vulkaan daar langzaam naar een verzameling bijzonder gevormde kliffen, dito grotten en rotsformaties met verschillende kleurtinten, waaronder bruin, rood en zelfs zwart.

Een vulkaan is er niet meer in te ontdekken, maar dat maakt het landschap niet bepaald minder indrukwekkend – in tegendeel.

Pinnacles National Park
Door Boy |

Wat is er te doen?

Een van de redenen dat Pinnacles National Park relatief minder wordt aangedaan, is het feit dat dit park meer een bestemming is voor wandelaars. De twee toegangswegen tot het park komen nergens samen en het is er dan ook niet mogelijk om bezienswaardigheden vanuit de auto te zien.

Het park biedt daarentegen wel 50 kilometer aan wandelpaden van diverse lengtes en moeilijkheidsgraden. Op deze manier zijn er leuke wandelingen voor families met jonge kinderen of personen die slechter ter been zijn, maar ook routes voor doorgewinterde hikers.

Een van de bekendste bezienswaardigheden is te bereiken via een relatief makkelijke en korte wandelroute: Bear Gulch. Dit is een donkere grot waar je doorheen kunt lopen om vleermuizen te spotten.

De westkant van het park heeft een soortgelijke grot: de Balconies Cave. Zet het lichtje van je telefoon aan, want het is er moeilijk om iets te zien.

Een van de tofste wandelingen door het park is de High Peaks Trail. Dit wandelpad brengt je naar het hoogste punt van het park, Scout Peak, maar is niet makkelijk.

Pinnacles National Park
Door Boy |

Hoe kom ik Pinnacles National Park?

Pinnacles National Park ligt in Californië en is goed te bereiken vanuit de richting van zowel San Francisco als Los Angeles. De dichtstbijzijnde plaatsjes zijn Soledad en Greenfield.

Bron: Amerika Stories, Vol. 1

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen