Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Vanuit Vegas een échte saloon bezoeken? Ga naar de Pioneer Saloon in de woestijn van Nevada!

Pioneer Saloon
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De authentieke Pioneer Saloon ligt in het spookstadje Goodsprings, maar ook op slechts veertig minuten rijden vanaf de Las Vegas Strip.

Dat Nevada een staat van uitersten is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Waar anders vind je enerzijds een stad als Las Vegas en anderzijds woestijnen die zó verlaten zijn dat je er een lijk kunt verbergen een speld kunt horen vallen? 😇

De Pioneer Saloon ligt in een bestemming uit die officieuze tweede categorie. Goodsprings heeft tenslotte geen bewoners meer.

Bezoekers komen er desondanks relatief veel – en dat begrijpen we. Een trip naar de Pioneer Saloon is tenslotte een ware trip terug in de tijd.

Pioneer Saloon
Foto: Sydney Martinez via Travel Nevada

Wat is de Pioneer Saloon?

De Pioneer Saloon in Goodsprings, Nevada stamt uit 1913. Hij werd gebouwd door de ondernemer George Fayle – die er ook maar meteen een general store aan toevoegde. 

Beiden groeiden snel uit tot middelpunten in de toen nog redelijk levendige gemeenschap van Goodsprings.

Pioneer Saloon
Foto: Sydney Martinez via Travel Nevada

Wat kan ik hier doen?

Goodsprings mag dan misschien niet meer al te actief zijn; de Saloon is nog steeds up and running. Het is dan ook de oudste actieve saloon van de hele staat Nevada.

Veel bezoekers komen er voor de verzameling memorabilia, zoals kranten uit het oprichtingsjaar en de kogelgaten in de buitenmuur. Kogelgaten, ja. Het is het Wilde Westen of niet.

Máááár… je kunt er natuurlijk ook gewoon terecht voor een cocktail, een Pioneer Steak of een Ghost Burger. De naam van dat laatste menu-item komt van het feit dat het volgens veel Nevadans hier behóórlijk spookt. 

Pioneer Saloon
Foto: Travel Nevada/C2 Photography

Hoe kom ik bij de Pioneer Saloon?

Plannen om naar het Westen van Amerika te gaan? Bezoek dan zéker deze saloon. Het geeft je een goed beeld van hoe het Wilde Westen er ooit uitzag – en de saloon is bovendien een toffe afwisseling met steden als Las Vegas.

Het adres: 310 NV-161 in Goodsprings, Nevada.

Bron: Travel Nevada