Canada Only

Steden en plaatsen

San Francisco
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je vindt de wegen in Nederland opvallend smal – ook de A2 die je vóór je Amerika-reis toch tamelijk breed vond. Je vergist in de porties van de in Nederland geserveerde gerechten en denkt dat jouw favoriete, Hollandse restaurant haar menu’s heeft verkleind. Je wacht op een vriendelijk praatje, maar in plaats daarvan kijkt de norse kassière van de Blokker je haar winkel uit. Zomaar wat voorbeelden van dingen die je waarschijnlijk zijn overkomen toen je nét terugkwam van je vakantie in The States. Ze zorgden ervoor dat je daarna maar één ding wilde: zo snel mogelijk terug naar de mooiste Amerikaanse steden en gaafste plaatsen in Amerika.

Direct naar
Steden in Amerika
Alternatieve bestemmingen

[themify_layout_part slug=reisinfo-algemeen]


Mooiste Amerikaanse stedenDe mooiste Amerikaanse steden

De verschillende plaatsen in Amerika zijn een prima weerspiegeling van de variatie van het land. Je vindt hier natuurlijk ook bestemmingen met een standaard ‘Amerika-opzet’: een hoog centrum met daaromheen voornamelijk laagbouw. Steden als San Francisco en New York City hebben echter een gigantisch verschil in identiteit. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat dit de populairste plaatsen in Amerika onder internationale reizigers zijn.

San Francisco
Frisco – de officieuze bijnaam van San Francisco waarmee de inwoners van de stad niet heel gelukkig zijn, want zij verkiezen Fog City – wordt geroemd om haar Europese uitstraling. De ligging is indrukwekkend en uniek: tegen een heuvel aan. San Francisco staat daarnaast bekend om de hippie-ish sfeer.

New York City
New York is weer heel anders. Je vindt hier zoveel verschillende nationaliteiten, culturen en invloeden dat je na een trip naar The Big Apple nauwelijks beseft dat je in Amerika bent geweest. De stad is een compleet op zichzelf staand fenomeen.

Nog meer mooiste Amerikaanse steden
Andere, bekende plaatsen in Amerika die garant staan voor een gezonde dosis alleen-in-Amerika-verbazing zijn Las Vegas, Miami en Los Angeles. Absolute topbestemmingen die zeker bij de mooiste Amerikaanse steden horen.

Plaatsen in AmerikaGave plaatsen in Amerika

San Diego
Amerika houdt vanzelfsprekend niet op bij de plaatsen in Amerika die op sociale media het meest voorbij komen. San Diego is een voorbeeld van zo’n ondergeschoven kindje. De stad is populair, maar wordt daarin flink ondergesneeuwd door de aanwezigheid van andere, Californische steden. San Francisco en Los Angeles zijn daar de grootste voorbeelden van. We vinden dat zonde. De musea in Bilboa Park. De wereldberoemde dierentuin San Diego Zoo. Het zonnige kustplaatsje Coronado. Alle Mexicaanse invloeden vanwege de ligging nabij de grens. Zomaar wat redenen waarom je San Diego eigenlijk niet mag overslaan when in Cali.

Boston
We raden reizigers die vaker in The States zijn geweest meestal aan zoveel mogelijk van de gebaande paden af te gaan. Boston is echter een uitzondering. Wie de Freedom Trail door de stad loopt, ontdekt automatisch alle hoogtepunten van deze bijzondere stad.

[themify_layout_part slug=reisinfo-algemeen]