Afrika OnlyCanada Only

Plannen om naar San Francisco te gaan? Koop een Clipper Card en bespaar op het OV!

San Francisco - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

San Francisco’s Clipper Card is onze variant op de OV-chipkaart en hét reismiddel voor de hele Bay Area. De kaart heeft namelijk een flink aantal voordelen. Déze, bijvoorbeeld!

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

Je krijgt grote korting op het openbaar vervoer

Liggen alle bezienswaardigheden van San Francisco binnen handbereik? Nou – niet echt. Je moet toch flink doorlopen wil je de Golden Gate Bridge en de Painted Ladies op één dag zien.

Het openbaar vervoer is daarom een goed alternatief – mits je graag 55 dollar uitgeeft aan een hop-on-hop-off-bus. San Francisco heeft hier voor de MUNI Pass. Deze geeft je onbeperkt toegang tot bussen, trams metro (dus niet de BART) en zelfs de kabeltram.

Wat de Clipper Card daarmee te maken heeft? Nou – het volgende. De MUNI Pass voor één dag kost los 22 dollar. Laad je deze pas in op je Clipper Card? Dan is het nog maar twaalf dollar. De Clipper Card zelf kost je drie dollar en is te koop bij zowel de BART-stations als de Walgreens.

Je kunt voor de halve prijs met de veerboot naar Sausalito

De meeste reizigers naar San Francisco wagen zich eraan: een fietstocht over de Golden Gate Bridge naar het plaatsje Sausalito. Hiervandaan kun je de veerboot terug naar de stad pakken. Die kost je normaal gesproken 12,50, maar niet met een Clipper Card.

Deze kaart geeft je namelijk een korting van zes dollar. Daar zit overigens wel een máár aan. Je moet de veerpont naar de Ferry Building nemen – en niet het exemplaar naar Fisherman’s Wharf. Dit omdat die versie de toeristische ferry is. Die geven natuurlijk geen korting.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

Je hoeft niet meer met gepast geld te betalen

Hoewel alle nieuwe, technische snufjes uit Californië komen, leven ze in San Francisco qua openbaar vervoer nog in de jaren dertig. In de bussen kan bijvoorbeeld alleen met cash worden betaald. En dan kun je ook nog eens niet wisselen.

Zo’n enkeltje met de bus kost 2,75 en dat is niet echt een bedrag dat je altijd precies op zak hebt. Daarom is een Clipper Card hand. Gewoon bliepen en gáán!

Je krijgt je geld terug wanneer je niet alles hebt opgemaakt

Je hoeft je, in het geval van de Clipper Card, geen zorgen te maken over de hoeveelheid geld die je op de kaart zet. Je kunt de bedragen die je niet besteedt namelijk gewoon terugkrijgen. Voer hiervoor het nummer dat je op de achterkant van de kaart ziet in op de website van Clipper Card. Het resterende bedrag wordt dan overgemaakt naar je rekening.

Ook hier zit wel een kleine catch bij: Amerika rekent hiervoor servicekosten van vijf dollar.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]