Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is het populairste ijsje van héél Disney World: de Dole Whip

Strawberry Dole Whip - WDW News
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het softijsje met ananassmaak heeft zelfs een eigen fanclub. Check HIER waar je de Dole Whip kunt krijgen.

Even ter illustratie. De Disney-parken verkochten in 2016 maar liefst 3,4 miljoen (!) exemplaren van de Dole Whip. Zo. Nu weet je exact hóe geliefd het toetje – of tussendoortje – is.

[themify_layout_part id=34118]

Waar komt de Dole Whip vandaan?

Die populariteit heeft de Dole Whip overigens al even. De verkoop ervan startte halverwege de jaren tachtig in zowel Disney World, Florida als Disneyland, Californië.

Fruitproducent Dole begon ermee – als officiële sponsor van de attractie Walt Disney’s Enchanted Tiki Room. Hun oorspronkelijke kraam verkocht alleen ananassap- en spiezen, maar toen Dole eenmaal hun Whip introduceerde, werd de rij voor de kraam al gauw bijna net zo lang als die voor de Enchanted Tiki Room zelf.

[themify_layout_part id=33973]

Welke soorten Dole Whips zijn er?

Die populariteit is eigenlijk nooit meer weggegaan. Wél is het aanbod door de jaren heen veranderd. Dole verkoopt inmiddels zes smaken: ananas, sinaasappel, limoen, mango, aardbei (foto) en citroen.

[themify_layout_part id=37739]

Waar kan ik een Dole Whip krijgen?

Een van de redenen waarom de Dole Whips zo populair zijn, is het feit dat ze alléén in de parken of resorts van Disney World zijn te vinden. Verspreid over de VS zijn er weliswaar restaurants die iets soortgelijks verkopen, maar dat is niet the real deal. Je ziet dat aan de namen: Pineapple Soft Serve in plaats van Dole Whip, bijvoorbeeld.

Proberen? Dat kan in het themapark Magic Kingdom bij Aloha Isle: een kiosk naast Walt Disney’s Enchanted Tiki Room. In Los Angeles moet je bij de Tiki Juice Bar & Dole Whip naast de Jungle Cruise zijn.

Wil je een van de vijf andere smaken? Dan moet je even zoeken. Ter illustratie: de citroenvariant is alleen te verkrijgen in Disney California Adventure – en uitsluitend bij Adorable Snowman Frosted Treats. Check de sites van Disneyland en Disney World voor meer informatie over deze alternatieven.

Oh – en tot slot: de Dole Whip is vegan!

Strawberry Dole Whip - WDW News
Foto: WDW News

[themify_layout_part id=34047]