Canada Only

Dit is de populairste kustplaats van South Carolina: Myrtle Beach

Myrtle Beach - Unsplash

Dat komt onder meer door de indrukwekkende Apache Pier, de vele shops en attracties langs Broadway at the Beach en natúúrlijk de prachtige stranden.

Als zon, zee en strand zeg maar écht je ding zijn: sla Myrtle Beach niet over tijdens je eerstvolgende trip door het Amerikaanse Diepe Zuiden. Deze regio hoort namelijk bij Amerika’s populairste strandbestemmingen.

Jaarlijks trekken er maar liefst 20 miljoen mensen naar Myrtle Beach – veelal afgekort tot een simpel The Beach. Dat is ook logisch, want deze zandstreek is méér dan alleen kustlijnen en zandduinen. Je vindt er immers ook een reuzenrad, een aquarium, meerdere golfbanen – and the list goes on.

Welke stranden zijn het mooist?

Om tóch maar gewoon bij het strand te beginnen: het gaat eigenlijk om stranden. Er is weliswaar een strand genaamd Myrtle Beach, maar wie in deze regio over het strand begint, verwijst eigenlijk naar de aaneenschakeling van zo’n honderd kilometer aan kust.

Enkele favoriete stranden onder de locals zijn onder meer Cherry Grove Beach, North Myrtle Beach, Atlantic Beach en – we kunnen er niet omheen – Myrtle Beach zelf.

Myrtle Beach - Unsplash
Door Boy |

Wat is er nog meer te zien in Myrtle Beach?

Apache Pier

Wil je goed zien hoe huge Myrtle Beach precies is? Ga dan naar de Apache Pier. Het is de langste pier van de Amerikaanse oostkust en een uiterst populaire fishing spot onder lokale bewoners. Vrijwel dagelijks treden er muzikanten op – en het restaurant aan het begin van de Apache Pier, Croakers at the Pier, verkoopt volgens kenners ongeëvenaarde vissandwiches.

Ocean Boulevard

Meer entertainment vind je langs Ocean Boulevard. Da’s een strook asfalt direct langs de kust waar optie twee voor een toffe view over Myrtle Beach staat. Het SkyWheel Myrtle Beach is een enorm reuzenrad dat ’s avonds licht geeft en je laat uitkijken over Myrtle Beach’s skyline.

Broadway at the Beach

Ook de moeite waard: Broadway at the Beach. Een winkel- en amusementscomplex dat iets verder van de zee ligt, maar thuis is voor populaire attracties als de rariteitenexpo WonderWorks en een toffe verzameling winkels rondom een soort lagoon. Niet missen!

Brookgreen Gardens

Klinkt dit je allemaal nét iets te Las Vegas-ish? Misschien ben je dan beter op je plek in de Brookgreen Gardens. Een fors natuurgebied met beeldenexposities, vlindertuinen en de algehele sfeer van een zuidelijke bos – inclusief laaghangende bomen met Spaans mos. Erg tof.

Myrtle Beach - Unsplash
Door Boy |

Hoe ziet dat er allemaal uit?

Still not convinced? Check de foto’s in dit artikel nog één keer goed voor méér redenen om naar Myrtle Beach, South Carolina te gaan!

Myrtle Beach - Pixabay
Door Boy |

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]