Canada Only

De populairste sandwiches van Amerika worden gemaakt in déze Floridase supermarkt

Florida Man
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Sunshine State geweest? Dan ben je ongetwijfeld bekend met Publix. Deze supermarktketen heeft in Florida zo’n achthonderd filialen en is alleen daarmee al een geduchte concurrent van Walmart en Target. Maar Publix heeft ook iets wat anderen niet hebben.

Sandwiches. En niet je standaard, ietwat verlepte supermarktbroodjes, maar de meest populaire sandwiches van heel Amerika. Het zijn tenslotte de enige subs met een eigen fanpagina én waar een compleet nummer aan is gewijd. Nog niet overtuigd? Typ dan bij Google iets als ‘Publix Best Sandwich’ in. De zoekresultaten spreken voor zich.

Waarom juist deze sandwiches zo populair zijn? Dat komt volgens Arielle Castillo, verslaggever voor onder meer de Major League Soccer en geboren Floridaan, door nostalgie.

Hij omschrijft de ‘Pub Sub’ als een goede sandwich, maar bovenal een sandwich die onder locals hoort bij een strand- of spijbeldag. ‘Alle Floridanen zijn er praktisch mee opgegroeid’, stelt hij tegenover Thrillist.

De subs zelf zijn namelijk niet eens heel uniek. Hoewel alle ingrediënten vers zijn, vind je er niets wat je bij je gemiddelde Subway-filiaal niet vindt.

Maar volgens Castillo doe je de sandwiches met die omschrijving te kort. ‘Ze zijn namelijk veel beter dan een supermarktbroodje hoort te zijn’, zegt hij. ‘En in ieder filiaal krijg je een gigantische sandwich die altijd lekker is. Daarnaast ben je nooit meer dan tien dollar kwijt.’

Proberen? Volgens Maria Brous, communicatiedirecteur van Publix, doe je er goed aan de Chicken Tender Sub te bestellen. ‘Omdat je die zéker niet vindt bij de Subway én omdat dit ons populairste broodje is.’