Canada Only

Dit prachtige strand langs Highway 1, Californië gaat na 100 (!) jaar weer open

Jalama Beach - Myles McGuinness via Visit California
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je hebt waarschijnlijk wel eens van Bixby Bridge gehoord – en ja, dat is die brug van Highway 1. Maar Bixby Ranch? De kans is groot dat je het niet kent. Logisch, want dit strand was honderd jaar lang niet toegankelijk voor publiek. Tot nu.

Dat er de afgelopen honderd jaar niemand mocht komen, heeft niets te maken met de recente schade aan Highway 1. Het was simpelweg privégebied van een onbekende eigenaar. Maar deze week heeft de California Coastal Commission het strand teruggekocht.

Het strand

Het bedrag? Dat is niet bekend gemaakt. Hoeft ook niet, want het gaat ons alleen maar om de kust die nu weer voor iedereen beschikbaar is.

Het gaat om een stuk strand van ongeveer een mijl in het verlengde van het bestaande Jalama Beach. Beiden zijn geen stranden om je handdoek uit te rollen – daar is het te koud en te rotsig voor. En toch is Jalama Beach erg populair, voornamelijk onder surfers, vissers en walvisspotters. Er zijn kampeerplekken en een aantal cabines aanwezig voor wie ook ‘s nachts wil blijven.

Locatie

Jalama Beach is, zoals altijd, toegankelijk. Het teruggekeerde strand is dat nog niet, maar dat gaat waarschijnlijk snel gebeuren. Je vindt het ietwat geïsoleerde strand nabij het plaatsje Lompoc – op ongeveer een uur vanaf Santa Barbara.

Jalama Beach geeft je de kans de Pacifische Oceaan op een alternatieve manier te zien. Leuk om te bezoeken tijdens je road trip door het Amerikaanse westen. Bekijk HIER het aanbod road trips van onze partners.

Los boeken kan ook. Kijk in dat geval HIER voor vluchten naar Los Angeles, HIER voor hotels in de omgeving en HIER voor een huurauto.

Jalama Beach - Myles McGuinness via Visit California
Myles McGuinness via Visit California