Afrika OnlyCanada Only

Zoek

The Presidio in San Francisco: van fort tot groene oase met uitzicht op de beroemde brug

Boy Tijbosch
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

The Presidio is een prachtige plek waar geschiedenis en natuur samenkomen in het hart van San Francisco. Ooit een militair fort, nu een geliefde recreatieplek vol bezienswaardigheden. En dat samen met een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge.

➔ Lees ook Honderden zeeleeuwen rusten uit op Pier 39 in San Francisco

Boy Tijbosch

Dit is The Presidio, San Francisco

The Presidio is een bijzondere buurt in het noordwesten van San Francisco. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 6 vierkante kilometer en bevindt zich op een voormalige militaire basis die is omgebouwd tot een park. Maar het is niet zomaar een park; het omvat ook woongebieden, kantoorgebouwen, enkele bedrijven en zelfs een museum.

Het was ooit een belangrijk militair bolwerk. In 1776 werd het fort opgericht door de Spanjaarden. Later kwam het in handen van Mexico en uiteindelijk de Verenigde Staten. Sinds 1994 is het een nationaal park en onderdeel van de Golden Gate National Recreation Area.

➔ Tip van ons! San Francisco is vaak de goedkoopste luchthaven in het Amerikaanse Westen om op aan te vliegen. Kijk hier voor recente tarieven. Hotels in de stad vind je hier – aanbiedingen voor complete rondreizen vind je hier.

Dit is er te zien en te doen

In de Presidio kun je genieten van uitgestrekte eucalyptusbossen, goed onderhouden groene grasvelden en ruimere open ruimtes dan elders in de stad, behalve misschien het Golden Gate Park. Bovendien zijn er kilometers aan wandelpaden door het bos en langs de kust.

Voor wie meer tijd wil doorbrengen, biedt de Presidio een herberg, een golfbaan en zelfs een camping. Om het park te verkennen, kun je gebruikmaken van de PresidiGo, een gratis shuttlebus die langs verschillende punten in het park rijdt en ook een route naar en van het centrum van San Francisco verzorgt.

presidio san francisco
Boy Tijbosch

Een van de hoogtepunten is het Walt Disney Family Museum, waar je alles te weten komt over de man achter het iconische entertainmentbedrijf. De tentoonstellingen tonen zeldzame schetsen, foto’s en video’s uit het leven van Walt Disney.

➔ Huurauto nodig? Ga naar Alamo.nl, gebruik de unieke kortingscode ‘AlamoOnly5‘ en ontvang 5% korting op het eindbedrag!

presidio san francisco
Boy Tijbosch

Zo kom je in The Presidio, San Francisco

Het Presidio ligt aan de noordelijke punt van het San Francisco-schiereiland, grenzend aan de Golden Gate Bridge. Het strekt zich uit over verschillende wijken in San Francisco, waaronder de Marina District, Cow Hollow en Pacific Heights.

Het park is makkelijk te bereiken vanuit het centrum van San Francisco. Met de auto is het slechts een korte rit via Lombard Street of de Marina Boulevard. Of pak zoals een echte Nederlander lekker de fiets vanuit de stad!

➔ Naar San Francisco? Check onze (meer dan een) reisgids in de webshop!