Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Valleyfair is hét pret- en waterpark voor de ultieme zomerdag!

Valleyfair
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

In Minnesota zijn een verrassend aantal waterparken. Het zijn geweldige plekken om in de zomer plezier te hebben en te ontspannen. Maar er is één plek in Minnesota die de lat nog hoger legt door niet alleen een waterpark aan te bieden, maar ook een geweldig pretpark. Als je dus op zoek bent naar de ultieme zomerdag in Minnesota of een pretpark in Amerika, ga dan naar Valleyfair in Shakopee!

 Lees ook Ga terug naar het jaar 1850 in Forestville, Minnesota

Valleyfair

Wat is Valleyfair? | Pretpark in Amerika

Valleyfair is een populaire attractie in Shakopee, Minnesota. Op een oppervlakte van 125 hectare is er genoeg te doen voor het hele gezin. Het is een klassieke bestemming voor een dagje uit in Minnesota en het ligt niet ver buiten het centrum van Minneapolis.

Je kan kiezen voor de spanning van het pretpark Valleyfair of het spetterende plezier van het waterpark Soak City. 

pretpark amerika
Jordan Sternberg via Valleyfair

Wat kan ik van het pretpark verwachten?

Zodra je aankomt, zie je al veel van de populairste attracties van het park. Als je hoog wilt gaan, is een ritje op de Power Tower de moeite waard. Deze 275 meter hoge toren haalt een snelheid van 80 kilometer per uur. 

Wild Thing is een andere attractie die erg populair is. Het is de hoogste achtbaan van het park. Het begint met een langzame klim van 60 meter, gevolgd door een afdaling met een snelheid van 120 kilometer per uur. 

Natuurlijk zijn er ook rustigere attracties. Zo heeft Valleyfair botsauto’s, een carrousel, een reuzenrad en nog veel meer waar bezoekers van alle leeftijden van kunnen genieten. 

Jordan Sternberg via Valleyfair

Wat kan ik van het waterpark verwachten?

Naast het pretpark heeft Valleyfair ook een beroemd waterpark, Soak City. Met glijbanen, zwembaden en een kindergedeelte is dit de perfecte plek om af te koelen op een warme zomerdag. 

Ripple Rapids is een lazy river van 350 meter lang die door het park slingert. Daarnaast heb je een golfslagbad waar veel mensen van houden. De golven variëren van klein tot groot, afhankelijk van waar je wilt drijven. 

pretpark amerika
Sean Teegarden via Valleyfair

Naast de rustige gebieden van het waterpark biedt het ook spannende glijbanen. Hurricane Falls is een rit voor vier personen. Je snelt door de glijbaan en draait talloze bochten voordat je in een zwembad valt. 

Breakers Plunge is een extreme waterglijbaan die 30 meter de lucht in gaat, gevolgd met een verticale val. En het leuke is: je kan tegen elkaar racen, want het zijn er twee naast elkaar!

pretpark amerika
Jordan Sternberg via Valleyfair

Hoe bereik ik Valleyfair? | Pretpark in Amerika

Valleyfair ligt in Shakopee, een stad in het zuidwesten van Minneapolis. Vanaf het centrum van Minneapolis rij je in een klein halfuurtje naar het park. Hierdoor is het een perfect dagje uit tijdens je stedentrip naar de grote stad.

Openingstijden

Het park is in de winter gesloten, en opent zijn deuren van mei tot en met half september. Het waterpark en het pretpark hebben verschillende openingstijden. Plan je bezoek goed en bekijk de website voor de actuele openingstijden.

Kaartjes

Een dagkaart kost $39,99 en koop je voordelig via de officiële website van het park. Aan de deur is het volgens de website hoogstwaarschijnlijk duurder. Dit ticket geeft je een dag toegang tot het park. 

Sta je liever niet in de rij voor een attractie? Dan heb je ook de mogelijkheid om een Fast Lane Pass te kopen voor $75. 

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.