Afrika OnlyCanada Only

Public Lands Day in Grand Canyon

Grand Canyon weer
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Grand Canyon National Park viert – samen met diverse andere nationale parken – zaterdag 28 september Public Lands Day. Entree is deze dag voor iedereen gratis.

door Boy Tijbosch

Public Lands Day is twee decennia geleden in het leven geroepen als stimulans voor het vrijwilligerswerk dat in het park wordt gedaan. Dit maal gaat het dus om de twintigste editie die in het teken staat van landschapsverbeteringen. De dag wordt gevierd met gratis entree. Het Grand Canyon National Park sponsort daarnaast een natuurfilm die om 19:30 wordt uitgezonden bij het Grand Canyon Visitor Center.

Enkel de toegang tot het park is kosteloos. Voor kamperen en tours moet gewoon worden betaald. De eerstvolgende dagen met gratis entree vinden plaats in het weekend van 9 tot en met 11 november, tijdens Veteran’s Day.

Grand Canyon National Park

De Grand Canyon in Arizona is dé publiekstrekker van het zuidwestelijke deel van de Verenigde Staten. De kloof – gevormd door het stromende water van de Colorado River – loopt door het Grand Canyon National Park. Ze is 446 kilometer lang en zestien kilometer breed.

Grand Canyon National Park
Anneloes Keunen via Amerika Only