Afrika OnlyCanada Only

Dit is het mooiste rijtje huizen van Charleston, South Carolina: Rainbow Row

Rainbow Row - Discover South Carolina
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De stad in het zuiden van de Verenigde Staten is sowieso een er-rug sfeervolle bestemming, maar je hebt natuurlijk altijd zoiets als baas boven baas: Rainbow Row in Charleston.

Maak kennis met Charleston, South Carolina. Een plaats die bekendstaat om zijn rijke, soms donkere historie, geweldige eetcultuur én prachtige vergezichten over het water.

Unieke en gezellige straatjes met aan weerszijden bomen met laaghangend Spaans mos zijn hier meer regel dan uitzondering. Maar het móóiste straatje van de stad? Die eer geven we aan Rainbow Row. Een rij pastelkleurige woningen die horen bij de meest gefotografeerde objecten van Amerika’s Diepe Zuiden.

Rainbow Row - Unsplash
Boy Tijbosch |

Waar komen de huizen langs Rainbow Row vandaan?

De huizen zelf stammen uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog, maar de oorsprong van hun bijzondere exterieur komt uit de jaren twintig.

Ene Susan Pringle Frost, een lokale historicus, wilde de woningen, die tijdens de Burgeroorlog in verval waren geraakt, opknappen in verband met hun geschiedenisrijke achtergrond.

Klein nadeel: ze had hier niet de financiële mogelijkheden voor. Maar ene Dorothy Haskell Porcher Ledge had dat wél. Ze kocht de huizen in 1931 op, zodat Frost haar restauratiewerkzaamheden kon voortzetten.

Ledge had alleen wel één voorwaarde: ze wilde dat de woningen haar Caribische achtergrond zouden reflecteren. 

Vandaar dat de huizen niet de kleuren van de panden in de rest van Downtown Charleston kregen, maar in plaats daarvan opvallend roze en geel werden geverfd.

Rainbow Row - Unsplash
Boy Tijbosch |

Kan ik de huizen bezoeken?

De woningen van Rainbow Row zijn inmiddels iconisch voor de stad Charleston en vormen samen een populaire, toeristische attractie. 

Het blijven echter woningen. Privé-eigendom, dus. Hoewel de locals (nog) geen bezwaar hebben aangetekend, spreekt het voor zich dat je de huizen als zodoende respecteert. 

Enigszins vanzelfsprekend zijn de huizen niet van binnen te verkennen – tenzij je toevallig een bewoner kent.

Rainbow Row - Discover South Carolina
Foto: Discover South Carolina

Waar vind ik de woningen?

Zien? Dat juichen we toe. Het adres van de woningen is alleen géén Rainbow Row. Die naam hebben bezoekers en bewoners van Charleston er namelijk aan gegeven.

De daadwerkelijke adressen zijn 83 tot 107 E Bay Street in Charleston, South Carolina. Mis ze niet tijdens je roadtrip door het Amerikaanse Diepe Zuiden!

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]

Bron: Atlas Obscura