Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Rainbow Springs is een van de tofste, meest onderschatte bestemmingen van Florida

Rainbow Springs State Park - Jason Frankle & Scott Wesson via VISIT FLORIDA
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zwemmen, tuben én kajakken in felblauw water: het kan allemaal in het even indrukwekkende als onderbelichte Rainbow Springs in Florida.

Zeg Florida en de kans is groot dat je meteen denkt aan pretparken als Universal Studios en kustplaatsen à la Miami Beach.

Maar wist je dat het middendeel van The Sunshine State een véél beter beeld geeft van hoe Florida eruit zag vóór Walt Disney en consorten er neerstreken?

Je vindt hier bijvoorbeeld de nodige springs. Dit zijn waterbronnen waar de temperatuur een jaar lang constant is en waar je in veel gevallen mag zwemmen. De perfecte plekken om af te koelen van het broeierige weer, dus.

Rainbow Springs State Park - VISIT FLORIDA
Foto: VISIT FLORIDA

Wat is er te doen in dit park?

Eén van die bronnen, en misschien wel de mooiste, is Rainbow Springs State Park. Het is meteen een van Florida’s gróótste varianten. Hier wordt dagelijks 15.000 liter water (!) – bij het gebrek aan een beter woord – omhoog gepompt.

Dat resulteert in een schitterende plas turquoise water waar veel in wordt gezwommen. En dat niet alleen. Rainbow Springs State Park leent zich ook voor kanotochten, picknicksessies, kampeeravonturen én het spotten van wildlife.

Bovenal laat Rainbow Springs je dus een compleet andere zijde van The Sunshine State zien. Dat is ook weleens een keer leuk – vooral wanneer je de pretparken en stranden al hebt gezien.

Kortom – een hele toffe bestemming om eens te bezoeken!

Rainbow Springs State Park - Scott Sporleder via VISIT FLORIDA
Foto: Scott Sporleder via VISIT FLORIDA

Hoe kom ik in Rainbow Springs in Florida?

Interesse in een dagtrip naar Rainbow Springs State Park? Kunnen we ons voorstellen. Stel in dat geval je GPS in op het volgende adres: 19158 S.W. 81st Place Road in Dunnellon, Florida. Dat ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Orlando. Het is bijna twee uur rijden vanuit Tampa.

De zogenoemde headsprings zijn dagelijks vanaf 08:00 open. Let wel: er kan niet altijd gezwommen worden. Check daarvoor de officiële website.

Rainbow Springs State Park - Jason Frankle & Scott Wesson via VISIT FLORIDA
Foto: Jason Frankle & Scott Wesson via VISIT FLORIDA

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen