Deze BBQ-saus is top bij kip en vlees. Heeft een licht gerookte smaak, waar je dan wel de juiste ingrediënten voor moet hebben: liquid smoke en gerookte paprikapoeder te vinden. ISPC, Hocras en Makro kunnen hier een oplossing bieden.
een recept van Smulweb-kok gastonw, bewaar dit recept op Smulweb
Wat heb ik nodig?
Ingrediënten voor twintig personen:
- 2 pakken Heinz gezeefde tomaten, 500ml;
- 50ml appelcider azijn;
- 12,5ml Worcestershire-saus;
- 200 gr bruine bastardsuiker;
- 1 tl zout;
- 1 tl peper;
- 1/4 tl kaneel;
- 2 eetlepels gerookte paprikapoeder;
- 1 tl vloeibare rook (liquid smoke) (geen must, maar wel een aanrader);
- 1 tl gemalen kruidnagel;
- 1 tl gemalen komijnzaad;
- 2 eetlepels venkelzaad;
- 2 tl gemalen korianderzaad;
- 1 tl knoflookpoeder;
- 1 tl uienpoeder;
- 2x sap van sinaasappel;
- 1-2 rode pepers.
En wat doe ik dan?
Voorbereiding
Peper ontpitten en fijn snijden. In vijzel tot pap vijzelen. Als je geen knoflookpoeder hebt, doe dan één teen knoflook bij de peper en vijzel alles tot een drap.
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een grote pan. Met garde goed roeren en aan de kook brengen. Deksel NIET op de pan en ongeveer dertig minuten laten inkoken op middelmatig vuur.
Serveertips
Serveer bij ossenhaas, primerib, kippenpoten etc.
Koel bewaren en je hebt minimaal een week een perfecte saus.