Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: brownies met speculaas.
een recept van Smulwebkok faroek1
WAT HEB IK NODIG?
Voor zestien brownies heb je nodig:
- 125 gram pure chocolade, in stukjes
- 125 gram witte basterdsuiker
- 90 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 50 gram boter of margarine
- 2 losgeklopte eieren
- 1-2 eetlepels speculaaskruiden
- 1 zakje vanillesuiker
WAT MOET IK DOEN?
- Vouw het bakpapier dusdanig zodat het de vorm die je wilt gebruiken bedekt;
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius;
- Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water;
- Voeg de boter toe en roer totdat deze is gesmolten;
- Laat het mengsel iets afkoelen en roer de eieren, basterdsuiker, vanillesuiker en speculaaskruiden erdoor;
- Spatel voorzichtig het bakmeel erdoor;
- Schep het mengsel in de bakvorm en bak dit in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar;
- Laat de brownies ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen;
- Laat de brownies op een rooster verder afkoelen en snij het geheel in 16 stukken.